Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

12/04/2015 02:00:00 μ.μ.
Το YouTube επιδιώκει να αποκτήσει τα δικαιώματα streaming τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών για την συνδρομητική του υπηρεσία YouTube Red, που κοστίζει 9,99 δολαρίων τον μήνα, καθώς θέλει να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Netflix και η Amazon, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Εξυπακούεται ότι στελέχη της εταιρείας έχουν συναντηθεί με στούντιο του Χόλιγουντ και άλλες εταιρείες παραγωγής τους τελευταίους μήνες, για να πλασάρουν το σχέδιο και να διαπραγματευθούν άδειες για νέο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την WSJ, το YouTube δεν έχει ακόμα αποφασίσει για ποια ποσότητα περιεχομένου θα αποκτήσει άδειες, αλλά σκοπεύει να δημιουργήσει μία σοβαρή συλλογή πρωτότυπων προγραμμάτων και να αποκτήσει τις άδειες για προγράμματα από το 2016 και μετά.

Το YouTube εκμεταλλεύεται τις υφιστάμενες σχέσεις του Google Play [ανήκουν και οι δύο στην Alphabet Inc] με τα κινηματογραφικά στούντιο και με άλλους κατόχους premium περιεχομένου, για να διαπραγματευθεί τις συμφωνίες για το streaming.

Το YouTube Red, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν βίντεο από όλο το site χωρίς διακοπές με διαφημίσεις.


Μέχρι στιγμής το Youtube Red δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα.