Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

1/19/2014 02:15:00 μ.μ.
4
Πριν περίπου ένα μήνα ο ιστότοπος www.ert-archives.gr άνοιξε υπό τον έλεγχο της ΔΤ αντικαθηστώντας το σήμα ΕΡΤ Αρχείο με το ΔΤ. Έπειτα η ιστοσελίδα ανεβοκατέβαινε όλη την ώρα, επειδή συνέχεια έκαναν και κάποια αλλαγή στα λογότυπα.  Πριν 2-3 ο ιστότοπος ξανάνοιξε αλλά στο www.hprt-archives.gr , με το www.ert-archives.gr να κάνει ανακατεύθυνση στο www.hprt-archives.gr .

Όταν το αρχείο ήταν στο hprt-archives.gr όλα τα σήματα της ΕΡΤ είχαν αντικατασταθεί από το ΔΤ και το ΔΤ Αρχείο. Πολλά σημεία στα οποία αντί για ΕΡΤ λέει ΔΤ είναι για χρονικές περιόδους, π.χ. στην περιγραφή του αρχείου λέει ότι η ΔΤ υπήρχε από το 2008 (!), εννοείται ότι η ΔΤ δεν υπήρχε το 2008, αλλά επειδή τότε άρχισε να διασώζετε το αρχείο οι κύριοι της ΔΤ άλλαξαν το ΕΡΤ με το ΔΤ παραπληροφορώντας τον κόσμο για την χρονολογιακή ύπαρξη της ΔΤ! 

Άλλο ένα σημείο είναι στην ενότητα  "Ερωτήσεις/Απαντήσεις" και λέει (το κείμενο είναι απευθείας από την ιστοσελίδα):

"4. Γιατί δεν υπάρχουν αρκετά αρχεία από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της Δ Τ;

Δυστυχώς, στα πρώτα χρόνια της τηλεόρασης δεν υπήρχε εμπεδωμένη η ευθύνη της διατήρησης αρχείου. Επίσης, στη διάρκεια των ετών που πέρασαν ένα τμήμα, λόγω παλαιών τεχνολογιών δεν μπορεί να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί. Μετά το 1978, όμως ξεκίνησε σταδιακά η συστηματική διατήρηση του αρχείου από την Δ Τ."

Το 1978 (!) ξεκίνησε η συντήρηση του αρχείου από την ΔΤ (!), άλλο ένα σημείο παραπληροφόρησης από την πλευρά της ΔΤ.

Φυσικά υπάρχουν πολλά τέτοια σημεία στην ιστοσελίδα, αλλά αυτά πρέπει να είναι τα πιο βασικά.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα δεν αναφέρει τίποτα απολύτως για την ΕΡΤ, δηλαδή εκεί στην ΔΤ θεωρούν ότι η ΕΡΤ δεν υπήρξε ποτέ σαν το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ελλάδος!

Τέλος όλες οι ιστοσελίδες της ΕΡΤ κάνουν ανακατεύθυνση στην ιστοσελίδα της ΔΤ, οπότε ενημερώστε τον κόσμο για να γνωρίζουν ότι η ΕΡΤ δεν είναι η ΔΤ! 

Η ΕΡΤ συνεχίζει να υπάρχει και θα υπάρχει!! www.ertopen.com4 σχόλια:

Διονύσης Π είπε...

Απαράδεκτο αυτό που γίνεται με το αρχείο της ΕΡΤ! Ειλικρινά, τι θέλουν οι εργαζόμενοι της Διδακτορικής Τηλεόρασης; Να ξεχάσουμε ότι υπήρξε η ΕΡΤ; Να ξεχάσουμε την Ρ/Τ κληρονομιά; Πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν παράπονα στην σελίδα της ΔΤ για να επαναφέρουν ΟΛΑ τα σήματα της ΕΡΤ!!! Το ψηφιακό αρχείο ανήκει στην ΕΡΤ και στον Έλληνα πολίτη!

Ελπίζω να πληρώ τους κανονισμούς του blog του συντάκτη και ελπίζω να περάσει.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης η αναζήτηση δεν δουλεύει...οπότε είναι σαν να μην υπαρχει ακόμα το αρχείο...εκτός κι αν έχεις ώρα να ψάξεις σε μόλις 25000 περίπου αρχεία...

Ανώνυμος είπε...

25913 gia thn akriveia

Ανώνυμος είπε...

1 μηνα μετα η αναζητηση ακομα δεν δουλευει...σε τηλεφωνημα μου η απαντηση τους ηταν πως καποια στιγμη θα δουλεψει....