Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

12/07/2015 02:00:00 μ.μ.
Άγονος κηρύχθηκε για τρίτη φορά ο διαγωνισμός προμήθειας των 320 ψηφιακών πομπών της ΕΡΤ. Το ΔΣ της εταιρείας αποδέχθηκε την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής και έτσι ο διαγωνισμός εκπίπτει με αποτέλεσμα η κρατική τηλεόραση να παραμένει χωρίς εξοπλισμό για την ανάπτυξη του ψηφιακού της δικτύου.
 

Ο διαγωνισμός για τους ψηφιακούς πομπούς δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Είχαν υποβάλλει προσφορές δυο γερμανικές εταιρείες, Digea Rohde & Swartz και η Plies. Ο διαγωνισμός δεν προχώρησε καν στη δεύτερη φάση του, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Η δεύτερη εκ των ενδιαφερόμενων εταιρειών δεν υπέβαλλε πλήρη φάκελο και απορρίφθηκε , ενώ η Rohde & Swartz, όπως μαθαίνουμε, κατέθεσε δείγμα μη δοκιμασμένου ψηφιακού πομπού.

Το ερώτημα τώρα είναι πως θα προχωρήσει η ΕΡΤ στη δημιουργία του ψηφιακού της δικτύου, πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση έχει επενδύσει πολιτικά πολλά στο στόχο για ανάπτυξη ανταγωνιστικού δικτύου παρόχου με τη Digea. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας, θα γίνουν απευθείας πλέον διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενες εταιρείες, έκτος διαγωνισμού, ώστε η ΕΡΤ να προμηθευτεί από μια ή περισσότερες εταιρείες τους ψηφιακούς πομπούς που χρειάζεται για το δίκτυο της.