Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015

1/01/2015 12:00:00 μ.μ.
Όλοι γνωρίζουμε ότι εδώ και 3 εβδομάδες η μεγαλύτερη ιστοσελίδα με torrent έχει κλείσει, ύστερα από έφοδο της σουηδικής αστυνομία. Μιλάμε φυσικά για το The Pirate Bay, το οποίο αν και έκλεισε, εδώ και μία εβδομάδα, περίπου, η ιστοσελίδα δείχνει να ξανά ανεβαίνει στην επίσημη ιστοσελίδα της thepiratebay.se.

Ωστόσο, στην Ελλάδα η ιστοσελίδα δείχνει ακόμα πεσμένη. Παρόλα αυτά, και εμείς εδώ στην Ελλάδα μπορούμε να δούμε το πως είναι, μέχρι στιγμής, η ιστοσελίδα από την IP της ιστοσελίδας, η οποία πλέον είναι η 178.175.135.122, ενώ μέχρι πριν το κλείσιμό της ήταν η 194.71.107.80. Πλέον η ΙΡ της ιστοσελίδα βρίσκεται στην Μολδαβία.

Στην ιστοσελίδα του The Pirate Bay (TPB), όταν κάποιος τήν παρατηρήσει για πρώτη φορά, θα παρατηρήσει ένα ρολόϊ, το οποίο μετράει πόσες μέρες το TPB είναι κλειστό, μία πειρατική σημαία, το λογότυπο της ιστοσελίδας (κάτω δεξιά), καθώς και κάτι "γράμματα", τα οποία στην πραγματικότητα είναι κώδικας και συγκεκρίμενα ο AES.

Με αυτόν τον κώδικα, λοιπόν, οι διαχειριστές του TPB μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, χωρίς να βλέπει κανείς τα μηνύματά τους. Ωστόσο, στον κώδικα, ο οποίος είναι στα αριστερά και είναι γραμμένος κάθετα, αν κάποιος πατήσει πάνω στον κώδικα θα αρχίσει να κατεβαίνει η ταινία The Interview, καθώς θα έχει ανοίξει το μtorrent και θα έχει αρχίσει να κατεβαίνει η ταινία, η οποία είναι 2.82GB.

Όπως όλα δείχνουν, αν και το TPB έκλεισε, είναι ακόμα ικανό, ακόμα και στην παρούσα κατάστασή του, να διαμειράζει αρχεία με την χρήση των torrent.