Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

2/10/2014 10:15:00 π.μ.
Σε εκπομπή του δικτύου Θεσσαλίας της ΕΡΑ από το στούντιο της ΕΡΑ Τρικάλων φιλοξενήθηκε σήμερα ο βουλευτής και αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος επισκέφθηκε τα Τρίκαλα στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας. Η επίσκεψη του στην ΕΡΑ Τρικάλων έχει σαφή συμβολισμό, όπως είπε ο ίδιος, καθώς είναι γνωστή η απόφαση των ΑΝΕΛ να παραχωρούν συνεντεύξεις μόνο στην ΕΡΤ και όχι στη Δ.Τ. ή στη Δ.Ρ. Ο ίδιος, αναφερόμενος στη Δ.Τ. μίλησε για μόρφωμα, απολύτως ελεγχόμενο από το υπουργείο Οικονομικών. «Το ίδιο – συμπλήρωσε – θα είναι και η ΝΕΡΙΤ, αν και όποτε γίνει».

Για τα ιδιωτικά κανάλια υποστήριξε ότι θα είχαν κλείσει εάν δεν δανείζονταν και πάντως παραμένουν διότι είναι ελεγχόμενα και αυτά από την κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε τον υφυπουργό της δημόσιας τηλεόρασης κ. Παντελή Καψή «υφυπουργό Προπαγάνδας» και «Γκεμπελίσκο», ενώ για τον υφυπουργό και τον ειδικό διαχειριστή της ΕΡΤ, είπε ότι μετά το κλείσιμο της πραγματικής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στις 11 Ιουνίου έχουν κατασπαταλήσει την περιουσία του ελληνικού λαού και γι’ αυτό θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Εκλογές
Στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής της ΕΡΑ Τρικάλων ο κ. Καπερνάρος υποστήριξε ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές όπως και οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι εξόχως κρίσιμες.

«Το κλίμα – είπε – είναι περίεργο και θυμίζει έντονα εθνικές εκλογές. Εάν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ καταποντιστούν σε αυτές τις εκλογές, τότε πολύ σύντομα θα γίνουν και εθνικές εκλογές».

Πάντως, υποστήριξε ότι ο λαός και ο τόπος έχουν ανάγκη τις εθνικές εκλογές.

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση κυβέρνησης είπε ότι είναι ανάγκη όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις να ενωθούν για το καλό του τόπου, για να «απελευθερωθεί η Ελλάδα από τον ζυγό της τρόϊκας».

Σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές δήλωσε ότι οι τοπικές οργανώσεις των ΑΝΕΛ θα αποφασίσουν ποιόν υποψήφιο θα στηρίξουν.

Η κεντρική διοίκηση του κόμματος έδωσε το γενικό πλαίσιο που αφορά στην στήριξη υποψηφίων που είναι κατά του μνημονίου και δεν έχουν κομματικές ταμπέλες.

Διευκρίνισε, βέβαια ότι η στήριξη θα δοθεί σε ακομμάτιστους υποψηφίους, οι οποίοι όμως είχαν μία παρουσία στα κοινωνικά προβλήματα το προηγούμενο διάστημα.

Συνοχή

Για τα προβλήματα συνοχής που φαίνεται να υπάρχουν στο κόμμα του, ο κ. Καπερνάρος υποστήριξε ότι σε έναν μεγάλο βαθμό είναι «κατασκευασμένα» από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, χωρίς να αρνηθεί ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο κόμμα, κάτι όμως που όπως είπε είναι θεμιτό και αναγκαίο σε ένα δημοκρατικό κόμμα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πρόταση που ετέθη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ να ηγηθεί ο ίδιος του ψηφοδελτίου στο δήμο Αθηναίων, ο κ. Καπερνάρος την χαρακτήρισε τιμητική και πρόσθεσε ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του στη συνεδρίαση της Κ.Ο. την προσεχή εβδομάδα.

ertopen.com