Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

9/04/2015 12:00:00 μ.μ.
Το κλείσιμο της ΝΕΡΙΤ δεν έγινε, σαφώς, όπως της ΕΡΤ, αλλά, ωστόσο, δεν έγινε και έτσι όπως θα έπρεπε να είχε γίνει.

Όταν πραγματοποιήθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξαφανιστεί από προσώπου γης, καθώς μέχρι και τις αφίσες που υπήρχαν μέσα στο Ραδιομέγαρο τις πέταξαν επειδή είχαν λογότυπα της ΕΡΤ. Παρόλα αυτά, το κλείσιμο της ΝΕΡΙΤ δεν ήταν τόσο βίαιο και τόσο ξαφνικό.

Εδώ ωστόσο έρχεται το άλλο πρόβλημα, όπου κάποια στοιχεία του παλιού οργανισμού μεταφέρονται "αυτομάτως" στον νέο.

Πρώτον, η ιστοσελίδα της ΕΡΤ είναι ίδια με αυτής της ΝΕΡΙΤ. Βέβαια έχουν γίνει κάποιες, θετικές, αλλαγές, όπως η αλλαγή της γραμματοσειράς, έτσι ώστε να είναι πιο ευανάγνωστη. Η παλιά ιστοσελίδα της ΕΡΤ υπάρχει ως σύνδεσμος στην νέα ιστοσελίδα, αλλά είναι μόνο και μόνο για ιστορικούς λόγους.

Δεύτερον, ο νόμος της ΕΡΤ στην ουσία είναι αυτός της ΝΕΡΙΤ, αλλά όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου έχουν γραφτεί από μηδενική βάση. Χαρακτηριστικά στο άρθρο 1 λέει: Ο τίτλος του ν. 4173/2013 (σ.σ. νομοσχέδιο ΝΕΡΙΤ) (Α΄169) αντικαθίσταται ως εξής: «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.).».

Και τρίτο και σημαντικότερο το ΑΦΜ της νέας ΕΡΤ είναι ακριβώς το ίδιο με της ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με το διαύγεια. Άρα πως μιλάμε για κλείσιμο μιας εταιρείας και άνοιγμα μιας άλλης, όταν και οι δύο έχουν ίδιο ΑΦΜ. Πλέον, το ΑΦΜ της ΕΡΤ είναι 997476074, το ίδιο είχε και η ΝΕΡΙΤ, ενώ μέχρι το 2013 το ΑΦΜ της ΕΡΤ ήταν 094207312.