Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

7/29/2015 12:00:00 μ.μ.

Βρέθηκαν στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη για να αποτρέψουν απόφαση για βάψιμο σχολείου, ως «δωρεά» της πολυεθνικής.

Οι πολυεθνικές… δωρεές σε σχολεία, όπου φοιτούν παιδιά απολυμένων και απεργών της Coca Cola, τους οποίους μάλιστα διώκει ποινικά η εταιρία, αποτελούν ίσως πρόκληση για ολόκληρη την κοινωνία.
Αν η πολυεθνική θέλει να δείξει το «καλό» της πρόσωπο, μπορεί να βάψει το κλειστό εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και να ανοίξει όλα τα εργοστάσια που έβαλε «λουκέτο» στις γραμμές παραγωγής, πετώντας στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους. Βάφοντας σχολεία δεν πρόκειται να "ξεβάψει" από τις συνειδήσεις εργαζομένων και καταναλωτών, την κίνηση να φύγει από την Ελλάδα και να παράγει «ευρωπαϊκή» κόκα κόλα με ελληνική σημαία.Ο αγώνας των απεργών – απολυμένων μέχρι τη δικαίωση, μέχρι να πειστούν τα μεγαλοστελέχη της πολυεθνικής ότι έπραξαν μεγάλο λάθος κλείνοντας τα εργοστάσια, δεν θα σταματήσει, όπως υποστηρίζουν στο σάιτ μας, οι απεργοί-απολυμένοι, που συνεχίζουν καθημερινά την εκστρατεία ενημέρωσης για το μποϊκοτάζ.

Ο εργαζόμενος – απολυμένος, με όπλο του την αλήθεια και το δίκαιο αίτημά του για επαναλειτουργία των εργοστασίων, αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες, συνεχίζει να είναι στον δρόμο και να παλεύει όπως ο Δαυίδ με τον Γολιάθ, με μοναδικό του όπλο την πίστη ότι θα δικαιωθεί!


Χθες, εργαζόμενοι-απολυμένοι της πολυεθνικής, συνέχισαν τις δράσεις τους και μαζί με αλληλέγγυους στον αγώνα  τους, όπως είναι η Ένωση Γυναικών Εμφιαλωμένων Ποτών Μακεδονίας – Θράκης και οι σχολικοί φύλακες, βρέθηκαν στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη. Εκεί, διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι περνούσε από το δημοτικό συμβούλιο, απόφαση με την οποία θα γίνονταν δεκτό το αίτημα – δωρεά από την πολυεθνική, να βάψει κάποιο σχολικό κτίριο…


Περιμένοντας να τους ειδοποιήσουν για την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου  στην είσοδο του Δημαρχείου, οι απεργοί - απολυμένοι ετοίμασαν τα γνωστά μπαλόνια του μποϊκοτάζ, ενώ η Ένωση Γυναικών Εμφιαλωμένων Ποτών Μακεδονίας - Θράκης άνοιξε πανό.

Επίσης λίγο αργότερα η  Θεωνία Μερκενίδου, εκπρόσωπος της Ένωσης γυναικών Μακεδονίας - Θράκης και ο Μανόλης Σταθόπουλος, από τους σχολικούς φύλακες, μοίρασαν φυλλάδια στους υπαλλήλους του Δημαρχείου και τους ενημέρωσαν για την παρέμβαση που θα έκαναν οι απεργοί της κόκα κόλα στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και για την εξέλιξη του αγώνα τους, όπου συνεχίζουν να "οργώνουν" απ' άκρη σ' άκρη την Ελλάδα.


Ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, αφού άκουσε την παρέμβαση του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων – απολυμένων της 3Ε, Γρηγόρη Παπαδόπουλου και τους δημοτικούς συμβούλους που ήθελαν να πάρουν τον λόγο για το θέμα, απάντησε ότι σίγουρα θα εκδοθεί ψήφισμα κατά της δωρεάς, αλλά επειδή έχει τελειώσει η ψηφοφορία των υποψήφιων σχολείων και έχει επιλεχτεί ένα σχολείο του Εύοσμου, δεν μπορεί να ανακαλέσει την απόφαση που είχαν πάρει να δεχτούν τη χορηγία.


Πάντως, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι στο μέλλον δεν θα συμβεί ξανά κάτι τέτοιο λαμβάνοντας υπόψιν τη σημερινή δυναμική παρέμβαση των απεργών – απολυμένων της πολυεθνικής, όπου ουσιαστικά τάχθηκε και αυτός υπέρ των απεργών - απολυμένων.

Θυμίζουμε, ότι ανάλογες παρεμβάσεις έκαναν οι απολυμένοι-εργαζόμενοι και σε άλλους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, όπου πέτυχαν να μη γίνουν δεκτές οι «δωρεές». 

Ευχαριστούμε τους απεργούς-απολυμένους της πολυεθνικής, για το φωτογραφικό υλικό.

Πηγή: news.makedonias.gr

Να σημειώσουμε ότι η ιστοσελίδα μας υποστηρίζει τους απολυμένους-εργαζομένους του εργοστασίου της Coca Cola 3Ε.