Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

3/11/2014 03:00:00 μ.μ.

Kαι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δίνουν το παρόν στον αγώνα ενάντια στο "μαύρο" στην ΕΡΤ, στην Παιδεία, στην Υγεία, στα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr
        Αγ. Παρασκευή,  9 Φεβρουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.58
Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

ΘΕΜΑ:  ΕΡΤ ανοιχτή! Τώρα και πάντα ο Αγώνας δίνει τη Νίκη.
                               Τίποτα δεν μας σταματά.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εννέα μήνες πριν, η εξωνημένη κυβέρνηση των μνημονίων, της εκχώρησης  όλων των δημόσιων κοινωνικών αγαθών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, της εξαθλίωσης του λαού, της κατάργησης της δημοκρατίας, της βίας των ΜΑΤ και της προσπάθειας καταστολής  των αγώνων των εργαζομένων κατάργησε μέσα σε μια νύχτα το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και του πολιτισμού, έριξε μαύρο στις οθόνες και σιωπή στις ραδιοφωνικές συχνότητες, έκλεισε την ΕΡΤ απολύοντας ταυτόχρονα 2500 εργαζόμενους.

Εννέα μήνες μετά, οι απολυμένοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται κρατώντας σε λειτουργία την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση μέσα από την ΕΡΤ3, τους περιφερειακούς σταθμούς και την  ERTOPEN. Συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι να ξανανοίξει η ΕΡΤ.

Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας. Είναι αγώνας κοινός για όλους τους εργαζόμενους.
Ολόκληρος ο Δημόσιος Τομέας βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπος με τη επιχείρηση διάλυσής του  και οι εργαζόμενοι στο στόχαστρο της εξέλιξης του μαζικού προγράμματος απολύσεων στο Δημόσιο. Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο Μητσοτάκη προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη να μην απολυθεί κανείς. Να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές κατακτήσεις του λαού μας και τα κοινωνικά αγαθά. Να δημιουργήσουμε ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο απέναντι σε μία πολιτική που μας πλήττει όλους.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Πηγή: ertopen.com