Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

2/14/2014 12:00:00 μ.μ.
Ο διευθυντής της Liberation Νικολά Ντεμοράν ανακοίνωσε εχτές την παραίτησή του και την αποχώρησή του από την εφημερίδα.
 
Σε αποκλειστική του συνέντευξη που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde, εν μέσω σοβαρής κρίσης ανάμεσα στους μετόχους και τη σύνταξη της γαλλικής εφημερίδας είπε «Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του διευθυντή και να αποχωρήσω. Η Liberation διέρχεται πλέον μία ανοικτή κρίση.. .θεωρώ ότι αποτελεί δική μου ευθύνη ως επικεφαλής να ξαναδώσω περιθώρια ελιγμών και διαπραγμάτευσης στις διαφορετικές πλευρές", δηλώνει.»

Και συνεχίζει: «Χθες ακόμη έγινα αποδέκτης της πλήρους και απόλυτης υποστήριξης των μετόχων και λαμβάνω την απόφαση αυτή διότι θεωρώ ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Liberation πρέπει να απεμπλακεί, με μία ξεκάθαρη σύγκρουση ανάμεσα στην σύνταξη και μέρος των μετόχων. Κατά τη διάρκεια των τριών ετών που πέρασα στη Liberation αντιμετώπισα σοβαρές κρίσεις, αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται ξεκάθαρο ότι πρέπει να κινηθώ», προσθέτει.

Ο Νικολά Ντεμοράν ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας τον Μάρτιο 2011, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι μέτοχοι της Liberation, που ιδρύθηκε το 1973 από τον Ζαν-Πολ Σαρτρ παρουσίασαν την περασμένη Παρασκευή σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο η εφημερίδα θα μετατραπεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με πολλαπλές επί πληρωμή εφαρμογές πολυμέσων και τα γραφεία της σε πολιτιστικό κέντρο.