Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

2/18/2014 12:30:00 μ.μ.
Με πυρετώδεις προετοιμασίες για τη διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου βρίσκονται οι αγρότες, ενώ τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου οι Θεσσαλονικείς πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Ολοκληρώθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας αγροτών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, των Νέων Μουδανιών και άλλων περιοχών της Χαλκιδικής, για το φορολογικό και για το κόστος παραγωγής.

Οι αγρότες θυροκόλλησαν το ψήφισμα με τα κεντρικά αιτήματά τους στην πύλη του υπουργείου. Τον υπουργό ζήτησε και είδε μικρή αντιπροσωπεία αγροτών της Β. Χαλκιδικής, που συμμετείχε στην κινητοποίηση και ζήτησε να του θέσει ένα τοπικό πρόβλημα, που αφορά την αποτύπωση της περιοχής τους στους δασικούς χάρτες. Στη συνέχεια έγινε δεκτή από τον κ. Καράογλου και αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο των Μαλγάρων.

Οι αγρότες με τα αυτοκίνητα τους αποχώρησαν λίγο πριν τη μια το μεσημέρι από το ΥΜΑΘ για να επιστρέψουν στα μπλόκα τους.
 
Συγκεκριμένα, με δύο µαζικά συλλαλητήρια απαντούν οι αγρότες στην άρνηση του υπουργείου Οικονοµικών να ικανοποιήσει έστω και ένα από τα αιτήµατα της αγροτικής πλευράς για το φορολογικό: Οι Θεσσαλοί αγρότες προχωρούν σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στη 1 το µεσηµέρι στην πλατεία Βάθης και πορεία προς τη Βουλή και οι Κρητικοί µε παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο στις 20 Φλεβάρη.\

Στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτικών μπλόκων το Σάββατο 15 Φλεβάρη αποφασίστηκε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθη και πορεία προς τη Βουλή, στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης εκφράζοντας έτσι έμπρακτα τη συμπαράστασή τους.
 
Παναττική στάση εργασίας και συμμετοχή στο παναγροτικό συλαλλητήριο την Τετάρτη αποφάσισαν ήδη οι γεωτεχνικοί μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημόσιων Υπαλλήλων. 

Οι αγρότες αποφάσισαν να μπουν σε διαδικασία προετοιμασίας για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τετάρτης. 

Τέλος, αποφάσισαν να τιμήσουν και φέτος αγωνιστικά το Κιλελέρ, στις 9 Μάρτη με συλλαλητήριο ο τόπος του οποίου θα αποφασιστεί στην πορεία. 

agronews.gr