Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

2/21/2014 01:30:00 μ.μ.
Με ύπουλο τρόπο προσπαθούν να υφαρπάξουν την υπογραφή των πρώην εργαζομένων στην ΕΡΤ, ότι δήθεν αποδέχθηκαν την κατάργηση της ΕΡΤ ώστε να απονομιμοποιήσουν το αίτημα για επαναλειτουργία της!. Η προσπάθεια γίνεται μέσω της Υπεύθυνης Δήλωσης που συνοδεύει τα δικαιολογητικά. Έτσι προσπαθεί η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να πάρει τη συναίνεση των πρώην εργαζόμενων της ΕΡΤ, μέσω της υπογραφής τους για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η συναίνεση μετά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα ώστε η ΕΡΤ να μην ανοίξει πάλι καθώς «ακόμη και οι εργαζόμενοι αποδέχονται το κλείσιμο». Στη συνοδευτική υπεύθυνη δήλωση (βλ. φωτογραφία - ντοκουμέντο) βλέπουμε τυπωμένα τέσσερα σημεία τα οποία αποδέχεται αυτός που κάνει αίτηση για τη ΝΕΡΙΤ με την υπογραφή του.

Ανάμεσα σε αυτά, διαβάζουμε στο τέταρτο αίτημα «Επίσης δεν έχω λάβει βεβαίωση προϋπηρεσίας από τον πρώην εργοδότη μου ΕΡΤ ΑΕ παρότι έχω καταθέσει την με αρ. πρωτ. ... σχετική αίτηση στη ΔΤ. Η ΕΡΤ ΑΕ καταργήθηκε με την ΚΥΑ 2/11-6-2013 και δεν υφίσταται ως νομικό πρόσωπο σήμερα. Εργάστηκα στην ΕΡΤ ΑΕ από .. / .. / .... ως .. / .. / .... και η θέση/εις που κατείχα αναφέρονται στην επόμενη σελίδα».

Επόμένως, ανάμεσα σε χρήσιμα για την αίτηση στοιχεία, βλέπουμε να παρεμβάλεται μία αυτοτελής πρόταση. Αυτή της αποδοχής της κατάργησης της ΕΡΤ, αλλά και της μη ύπαρξής της σήμερα ως νομικό πρόσωπο. Επομένως ο αιτών αποδέχεται τόσο το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά η υπογραφή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη παραίτησης οποιασδήποτε διεκδίκησης από την ΕΡΤ ΑΕ μιας και αυτή δεν υφίσταται πλέον.

Τι χρειάζεται αυτή η πρόταση κ. Καψή και υπεύθυνοι της διαδικασίας της ΝΕΡΙΤ ΑΕ;
   
toxwni.gr