Είμαστε σίγουροι ότι και εσείς έχετε παρατηρήσει ότι οι ξύλινες
κουτάλες που χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα κρατούν μυρωδιές. Μάλιστα όσο
κι αν προσπαθήτε να την πλύνετε είναι σχεδόν σίγουρο ότι η μυρωδιά έστω και λίγο θα παραμείνει.
Να, λοιπόν, τι θα κάνετε για εξοντώσετε κάθε μυρωδιά. Αφού την πλύνετε και την τρίψετε με το απορρυπαντικό πιάτων και ένα συρματάκι θα την ξεπλύνετε πολύ καλά. Αμέσως μετά θα βράσετε σε μια κατσαρόλα νερό με ένα σφηνάκι λευκό ξύδι και θα την βάλετε μέσα να βράσει με το νερό.
Με αυτό τον τρόπο θα σκοτώσετε όλα τα μικρόβια. Μόλις τελειώσετε με τον βρασμό θα βάλετε την κουτάλα σε ένα αλουμινόχαρτο, θα την πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα και μετά θα πασπαλίσετε με λευκό ξύδι. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αφρίσει και να εξαφανίσει κάθε μυρωδιά. Απαραίτητο να αφήσετε να δράσει το ξύδι με τη σόδα για μισή ώρα. Τέλος, ξεπλένετε με χλιαρό νερό και τη αφήνετε να στεγνώσει πολύ καλά.
Να, λοιπόν, τι θα κάνετε για εξοντώσετε κάθε μυρωδιά. Αφού την πλύνετε και την τρίψετε με το απορρυπαντικό πιάτων και ένα συρματάκι θα την ξεπλύνετε πολύ καλά. Αμέσως μετά θα βράσετε σε μια κατσαρόλα νερό με ένα σφηνάκι λευκό ξύδι και θα την βάλετε μέσα να βράσει με το νερό.
Με αυτό τον τρόπο θα σκοτώσετε όλα τα μικρόβια. Μόλις τελειώσετε με τον βρασμό θα βάλετε την κουτάλα σε ένα αλουμινόχαρτο, θα την πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα και μετά θα πασπαλίσετε με λευκό ξύδι. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αφρίσει και να εξαφανίσει κάθε μυρωδιά. Απαραίτητο να αφήσετε να δράσει το ξύδι με τη σόδα για μισή ώρα. Τέλος, ξεπλένετε με χλιαρό νερό και τη αφήνετε να στεγνώσει πολύ καλά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου