Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

9/15/2015 12:00:00 μ.μ.
Στις πρώτες τους αντιδράσεις για το χθεσινό ντιμπέιτ, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με θετικά σχόλια για την αλλαγή της διαδικασίας, που έδωσε πιο ζωντανό αποτέλεσμα. Επισημαίνουν όμως ότι επί της ουσίας οι δύο πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση.


«Ο Τσίπρας απορρίπτει μία αφύσικη συνεργασία» γράφει το BBC, ενώ το Reuters έχει τίτλο «Οι έλληνες πολιτικοί αρχηγοί λένε ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν», εκτιμώντας ότι η τηλεμαχία δεν έβγαλε ξεκάθαρο νικητή.

«Τσίπρας κατά Μειμαράκη» είναι ο τίτλος του άρθρου της γερμανικής Deutsche Welle όπου υπογραμμίζει ότι «ο Τσίπρας αρνείται μια πιθανή συμμαχία» ενώ η ισπανική El Pais έχει ως τίτλο «Το τελευταίο ντιμπέιτ της ελληνικής προεκλογικής εκστρατείας τελειώνει με ισοπαλία» και σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας απορρίπτει την προσφορά του κ. Μεϊμαράκη για συνεργασία. 

«Ελλάδα: Ο Τσίπρας αρνείται μια συνεργασία με την δεξιά» έχει ως τίτλο το άρθρο της γαλλικής Le Figaro. Και υπογραμμίζει ότι «ο πρώην πρωθυπουργός αρνήθηκε την πρόταση του αντιπάλου του, Ευ. Μεϊμαράκη να σχηματίσουν μια μεγάλη κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής».

«Οι διεκδικητές των Ελληνικών εκλογών ανταγωνίζονται να πείσουν τους ψηφοφόρους» γράφει η κινεζική Xinua.

Πηγή: ert.gr