Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

8/25/2015 12:00:00 μ.μ.
Εμπόδια στη λειτουργία της ΕΡΤ προκαλεί η διενέργεια εκλογών και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι πρόκειται να συμβεί μετά από αυτές στην κρατική τηλεόραση. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της τωρινής διοίκησης και κατόπιν συνεννόησης με την κυβέρνηση είχε κατατεθεί για εσωτερική διαβούλευση ο "Γενικός Κανονισμός Λειτουργίας" και ο "Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας" της κρατικής τηλεόρασης με σκοπό να τον μελετήσουν οι εργαζόμενοι, να εκφράσουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια να υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς, τους Επικρατείας, Οικονομικών και Πολιτισμού.

Η εσωτερική διαβούλευση όμως έληξε και η Διοίκηση της ΕΡΤ μελετά όσα προέκυψαν από αυτήν, αλλά στη συνέχεια αναγκάζονται να "παγώσουν" τη διαδικασία καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί, ενόψει των εκλογών... δεν θα είναι στις θέσεις τους. Αυτό σαφώς και "παγώνει" τις εξελίξεις στην ΕΡΤ με τη διοίκησή της να μην μπορεί να προχωρήσει στην ομαλή λειτουργία, ενώ ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει μετά τις εκλογές, αν προκύψει άλλη κυβέρνηση και η οποία ενδεχομένως να θελήσει να κάνει αλλαγές στους Κανονισμούς Λειτουργίας.

Ένα επιπλέον... κώλυμα πιθανώς να προκύψει με την αλλαγή της κυβέρνησης αφού η τωρινή διοίκηση, ως είθισται, μπορεί να αποχωρήσει από τη θέση της, εκτός κι αν αποφασίσει να κάνει χρήση του πενταετούς συμβολαίου της. Όποιο όμως κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, προς το παρόν η διοίκηση της ΕΡΤ δεν μπορεί να λάβει οριστικές αποφάσεις και μάλιστα ενόψει της καινούργιας τηλεοπτικής σεζόν που επιθυμούσαν να ξεκινήσει η κανονική λειτουργία με πλήρες πρόγραμμα. Για ακόμα μία φορά η πολύπαθη ΕΡΤ πέφτει "θύμα" του ομφάλιου λώρου που την "δένει" με τον κρατικό μηχανισμό...