Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

2/01/2014 02:00:00 μ.μ.
Την εβδομάδα 3 με 7 Φεβρουαρίου, το «Κάτι Ψήνεται» επισκέπτεται γειτονιές της Αθήνας με την Παναγιώτα, την Κωνσταντίνα, τον Μανώλη, την Ειρήνη και τον Λευτέρη.

Την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου τη μαγειρική αυλαία της εβδομάδας ανοίγει η Γιώτα.
Η Γιώτα, έμπειρη μαγείρισσα και νοικοκυρά, υποδέχεται στο σπίτι της τους τέσσερις άγνωστους καλεσμένους και ελπίζει πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και με επιτυχία. Θα τα καταφέρει; Τι ψάχνει η «Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος»; Τι θα «σιροπιάσει η Κλάραμπελ»; Πώς είναι να «χορεύεις στο ουράνιο τόξο»;

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου το δεύτερο δείπνο της παρέας οργανώνει η Κωνσταντίνα.
Η Κωνσταντίνα ετοιμάζει τα πιάτα της ημέρας και ελπίζει πως η έλλειψη κρέατος από το μενού της δεν θα επηρεάσει τους τέσσερις καλεσμένους της σε ότι έχει να κάνει με την τελική βαθμολογία. Ποιος είναι ο «Κίτρινος Άρχοντας»; Τι είναι αυτό που έχει «γεύση κρέατος αλλά δεν είναι κρέας»;

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στην κουζίνα μπαίνει ο Μανώλης.
Ο Μανώλης, παρόλο που δεν είναι έμπειρος μάγειρας, πιστεύει πως είναι σε θέση να ικανοποιήσει γευστικά τους αυστηρούς καλεσμένους του. Θα πραγματοποιηθούν οι προσδοκίες του; Από πότε τα αστεροειδή αποτελούν υλικά για σούπες; Τι κάνεις όταν το φαγητό κολλάει «στη λαδόκολλα»;

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου τη μαγειρική κουτάλα πιάνει η Ειρήνη.
Η Ειρήνη είναι έτοιμη να αποδείξει τις μαγειρικές της ικανότητες και να βάλει τα γυαλιά στους τέσσερις καλεσμένους της. Ποιος είναι ο «τάκος της κομμώτριας»; Ποιο γλυκό μπορεί να σε «πεθάνει από τη γλύκα»;
 
Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου μαγειρική αυλαία ρίχνει ο Λευτέρης.
Ο Λευτέρης βάζει τα δυνατά του για να ικανοποιήσει γευστικά τους καλεσμένους του. Πως θα εξελιχθεί το τελευταίο δείπνο της εβδομάδας; Πόσο χορταστικό είναι το «ανεργοστούμπι»; Ποια είναι η «κόκκινη Αφρικάνα»; Πόσο γευστική είναι η «βρώμικη πανδαισία»;