Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

8/19/2015 02:00:00 μ.μ.
Την εβδομάδα που μας πέρασε κατέφθασαν στο λιμάνι της Καβάλας από τα νησιά του Αιγαίου, μέσω οχηματαγωγών πλοίων, περισσότεροι από 450 λαθρομετανάστες Συριακής καταγωγής. Στη συνέχεια οι λαθραίοι αυτοί εισβολείς της χώρας μας πήγαν στο υπεραστικό ΚΤΕΛ της πόλης μας ώστε να μεταβούν στην συμπρωτεύουσα.

Όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε συνωστισμός στα εκδοτήρια εισιτηρίων του ΚΤΕΛ με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, για την εξυπηρέτηση της μεγάλης κίνησης, να ενισχύει σε αριθμό τους υπαλλήλους που εργάζονταν στην έκδοση των εισιτηρίων αλλά και να προσθέσει έκτακτα δρομολόγια με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα μόνο στο πρωίνό της Τετάρτης που μας πέρασε προστέθηκαν 3 έκτακτα δρομολόγια προς τη Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για τη μεταφορά των Σύριων λαθρομεταναστών!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ Καβάλας σε εφημερίδα της πόλης, οι Σύριοι μετανάστες δεν φαίνονταν εξαντλημένοι ή ταλαιπωρημένοι λόγω των «κακουχιών» αλλά ήταν περιποιημένοι και προσεγμένοι στην εμφάνιση τους και δημιουργούσαν την εντύπωση ότι έχουν οικονομική άνεση.