Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

5/31/2014 02:00:00 μ.μ.
Τα μεγαλύτερα συνδικάτα των εργαζομένων στον τηλεοπτικό τομέα (Cgil, Uil, Cisl, Snater, Usigrai, Libersind) αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία και να οργανώσουν διαδήλωση στην Ρώμη την 11η Ιουνίου, έναν ακριβώς χρόνο μετά το "μαύρο" στην ΕΡΤ. 
 
Οι εργαζόμενοι της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI κινητοποιούνται εναντίον των περικοπών ύψους 150 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία, τις οποίες αποφάσισε η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

Τα συνδικάτα τονίζουν ότι «πρόκειται για δραστικές περικοπές οι οποίες δεν πλήττουν τις σπατάλες αλλά τις θέσεις εργασίας και δημιουργούν παράλληλα τις προϋποθέσεις για την αποδυνάμωση των γραφείων και στούντιο της RAI στις πόλεις της επαρχίας και για πιθανό ξεπούλημα της εταιρίας που διαχειρίζεται τις υποδομές αναμετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος.
Το ότι και η Rai πρέπει να συμβάλει στην οικονομική εξυγίανση της χώρας, κρύβει -πίσω από μια γενική πρόθεση η οποία μπορεί να μοιάζει και ορθή- μια αδιαφανή προσπάθεια, που κινδυνεύει να γονατίσει τη δημόσια τηλεόραση και δοκιμάσει την αντοχή, σε θέσεις εργασίας, της μεγαλύτερης πολιτιστικής επιχείρησης της χώρας», καταλήγει το ανακοινωθέν των ιταλικών συνδικάτων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Ενρίκο Μοράντο τόνισε, πάντως, ότι στο σύνολο των παρεμβάσεων που έχουν συμφωνηθεί συνεχίζουν να περιλαμβάνονται περικοπές εκατόν 50 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν την Rai».
 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, τέλος, έχει τονίσει ότι «και η δημόσια τηλεόραση πρέπει να δώσει ένα χέρι βοήθειας, στην συνολική αναθεώρηση των δαπανών του δημοσίου η οποία άρχισε να υλοποιείται».

Πηγή: ertopen.com