Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

5/31/2014 10:00:00 π.μ.
Όπως αναμενόταν η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών για το ψηφιακό μέρισμα δόθηκε στη δημοσιότητα χωρίς προσδιορισμό της αξίας του. Παρά το γεγονός πως στην ΕΕΤΤ αλλά και το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών παραδόθηκε η νέα μελέτη της Analysys Mason για την αξία του ψηφιακού μερίσματος, μετά το αίτημα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για επικαιροποίηση των στοιχείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΤ η δήμοσια διαβούλευση σχετικά με με τη διαδικασία χορήγησης του Ψηφιακού Μερίσματος για την ανάπτυξη της κινητής ευρυζωνικότητας (4G, LTE), θα διεξαχθεί από 30 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η δημόσια διαβούλευση διεξάγεται σε συνέχεια σχετικής εγκριτικής απόφασης του ΥπΥΜεΔ. Αφορά δε την εξέταση της αναγκαιότητας του καθορισμού του αριθμού των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες 800 και 2600 MHz, καθώς και τους όρους που προτείνεται να επιβληθούν στους παρόχους και το προτεινόμενο σχέδιο του τεύχους προκήρυξης για τη διαγωνιστική διαδικασία χορήγησης των σχετικών δικαιωμάτων.

Πηγή: digitaltvinfo.gr