Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

3/02/2014 11:30:00 π.μ.
Αγαπητέ Νίκο,

Σε διαβάζω χρόνια στην πολύ πετυχημένη στήλη σου και περιμένω από σένα να μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα, δεν μ’ έχεις συνηθίσει έτσι! (ο ενικός χάρην συναδελφικής αμεσότητος αν δεν σε ενοχλεί)

Πες μου σε παρακαλώ, έχει μεγάλη σημασία: επιμένεις ή όχι στον ισχυρισμό σου ότι υπήρξε μυστική συμφωνία κάτω απ’ το τραπέζι μεταξύ εμού και του κ. Παντελή Καψή (ή όποιου άλλου κυβερνητικού παράγοντα), κατόπιν υποτιθέμενης δικής μου απαίτησης να προσληφθώ με σύμβαση έργου από τη ΝΕΡΙΤ για 62 επεισόδια του Μένουμε Ελλάδα;

Τις λίγες φορές, στα 26 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας, που δημοσίευσα κάτι ανακριβές στις εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα όπου εργαζόμουν, είχα το επαγγελματικό θάρρος να ανακαλέσω. Περιμένω να κάνεις και συ το ίδιο, είναι φυσικό καμιά φορά να κάνουμε και λάθη. Ωστόσο, δεν είναι να παίζουμε με την επαγγελματική υπόληψη του άλλου, αυτά είναι σοβαρά πράγματα…

Συμφωνώ με την Καραμανλική ρήση «ότι στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται» αλλά μην το μεταλλάξουμε στο «ότι στη δημοσιογραφία γράφονται πράγματα που δεν γίνονται…»

Αναμένω με ενδιαφέρον την απάντησή σου κ για την ώρα σταματώ εδώ, να μη χάσουμε κι όλο το βράδυ μας στις ανταπαντήσεις…

Γ. Αμυράς

—————————————————————————————————

Γιώργο,

Αν και παρατηρώ ότι αφήνεις και στην πρώτη και στην δεύτερη επιστολή σου αναπάντητα ερωτήματα, που ενδεχομένως φώτιζαν καλύτερα το περιστατικό αν μιλούσες για αυτά… Σεβόμενος απεριόριστα το πόσο σημασία έχει για σένα το αν επιμένω ή όχι, θα απαντήσω ότι σημασία έχει η δική σου στάση, που αρνείσαι τα περί μυστικής συμφωνίας και δηλώνεις ότι αρνήθηκες επίσης την πρόταση της ΝΕΡΙΤ που πρότεινε συνολική αμοιβή 9.900 ευρώ για τη θέση του παρουσιαστή.

Αλήθεια, γιατί έπρεπε να παρακάμψουν τις διαδικασίες… Γιατί πάλι τα ίδια;

Ειλικρινά θέλω να σου πω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να δηλώσω ότι έχω κάνει λάθος και να ζητήσω συγγνώμη, είναι φυσικό όπως λες και ‘συ. Και το κάνω (συχνά), γιατί είναι όμορφο!
Καμία σχέση όμως με την σαγηνευτική ομορφιά της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Προφανώς αυτές τις ερωτεύεσαι επειδή δεν τις εμπιστεύεσαι! Και δυστυχώς αυτό το μικρό κακοποιητικό στοιχείο είναι εθιστικό!

Με καλή πρόθεση πάντα θα συνεχίσω να αναρωτιέμαι… Γιατί πάντα θα υπάρχουν κακοπροαίρετοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, what ever, που θα θέλουν να την κάνουν στους πολλούς!

Φιλικά Νίκος

Πηγή: enimerosi24.gr