Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

2/19/2014 03:00:00 μ.μ.
Το θέμα επανήλθε τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας αφενός της έναρξης των συζητήσεων για νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο Μεγάλο Κανάλι, λίγους μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση της αντίστοιχης διαδικασίας, αφετέρου της κατάκτησης από τον ΑΝΤ1 της πρωτιάς στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα μέσα της εβδομάδας η διαφορά στην τηλεθέαση μεταξύ της Μ. Χούκλη και της Ο. Τρέμη έφθασε ακόμη και τις 7 ποσοστιαίες μονάδες στο γενικό σύνολο, ενώ στα δυναμικά κοινά η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. 

Ωστόσο, αυτό που «καίει» τους ισχυρούς του «Τηλέτυπου» είναι το οικονομικό σκέλος, όπου οι οιωνοί από το μέτωπο μιας νέας αναχρηματοδότησης των δανείων του Mega από τις τράπεζες κάθε άλλο παρά θετικοί είναι. Γεγονός που θα τους αναγκάσει πιθανότατα να βάλουν για μία ακόμη φορά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του καναλιού, όμως με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, αλλά και τη δαμόκλειο σπάθη της τρόικας, η οποία έχει βάλει στο μάτι τα δάνεια των μεγάλων εκδοτικών μαγαζιών, αυτό δεν μπορεί να γίνεται επ' άπειρον.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. Ως εκ τούτου, η πλευρά Βαρδινογιάννη θέτει και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων το σενάριο της συγχώνευσης, αφού και η επένδυσή της στο κανάλι της Κηφισιάς -στο ενημερωτικό κομμάτι- δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα από πλευράς μεριδίου τηλεθέασης και κατ' επέκταση διαφημιστικής πίτας. Το πλέον ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι ότι, εκτός από τον Φώτη Μπόμπολα, που εμφανίζεται πια ιδιαίτερα ζεστός για την προώθηση του εγχειρήματος (στο πλαίσιο της γενικότερης οικονομικής αναδιάρθρωσης που επιχειρείται στον «Πήγασο»), δείχνει να πείθεται για την ανάγκη συγχώνευσης των δύο καναλιών και ο πατριάρχης της οικογένειας, Γιώργος Μπόμπολας, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν αυτός που φρέναρε τις εξελίξεις. Σε ό,τι αφορά τον Σταύρο Ψυχάρη, οι ισχυροί ενδοιασμοί που προέβαλλε φαίνεται να κάμφθηκαν μετά την επαναπροσέγγισή του με το αφεντικό της Motor Oil, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο μέτωπο της δανειοδότησης του ΔΟΛ.

Παραπολιτικά