Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

2/15/2014 11:15:00 π.μ.
Μπορεί οι γιατροί, οι γονείς και οι πιο... προσεκτικοί και ψυχαναγκαστικοί φίλοι, να φωνάζουν και να συμβουλεύουν σχετικά με το πόσο επιβλαβής είναι η έκθεση στον ήλιο, αλλά συνήθως από το ένα αυτί μπαίνει από το άλλο βγαίνει!

Κακά τα ψέματα, όλες περιμένουμε με ανυπομονησία το καλοκαίρι για να αποκτήσουμε μπρούτζινο ηλιοκαμμένο δέρμα, κάτι που φυσικά θα μας επιτρέπει, και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να έχουμε με το σώμα μας και φυσικά λιγότερο μακιγιάζ να είμαστε αναγκασμένες να φοράμε. Και δυστυχώς, όσοι κίνδυνοι κι αν υπάρχουν, για τους οποίους είμαστε λεπτομερώς ενήμερες, συνεχίζουμε να κυκλοφορούμε σαν... καρβουνιασμένα πλασματάκια!

Μία έκθεση φωτογραφίας ωστόσο, πιστεύουμε πως θα σας αλλάξει την άποψη περί ηλιοθεραπείας, καθώς οι εικόνες είναι το λιγότερο σοκαριστικές. Η φωτογράφος Cara Phillips λοιπόν, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει υπεριώδη ακτινοβολία σε πορτρέτα απλών καθημερινών ανθρώπων, προκειμένου να δείξει τη ζημιά που προκαλεί στο δέρμα η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο.

Το αποτέλεσμα φυσικά θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό, καθώς εκτός από τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, το δέρμα των οποίων έχει υποστεί έτσι κι αλλιώς φθορά, οι εικόνες είναι σχεδόν απογοητευτικές ακόμα και στα πρόσωπα ανθρώπων κάτω των 30!