Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

1/30/2014 11:15:00 π.μ.
Σε ήρεμο κλίμα και μέσα σε κόσμιες αντεγκλήσεις, έγινε η αναμενόμενη συνέλευση των ΔΤ-Διμηνιτών στο στούντιο Ε της ραδιοφωνίας, όπως είχε ανακοινωθεί. Μικροεπεισόδιο πήγε να δημιουργηθεί, όταν ο... «διευθυντής» ασφάλειας και αποθηκών κ. Γιώργος Μαγγανιάς, αρνήθηκε να ανοίξει το στούντιο που θα γινόταν η  συνέλευση των εργαζομένων. Με παρέμβαση των πιο ψύχραιμων, το στούντιο άνοιξε και η συνέλευση έγινε κανονικά.

Περισσότερα από 100 άτομα παραβρέθηκαν, ενώ ανάλογο ακροατήριο βρισκόταν έξω από την αίθουσα, η περνούσαν, φοβισμένα, έριχναν μια ματιά και αποχωρούσαν , φοβούμενοι τις συνέπειες. Πολλοί μας είπαν με διακριτικότητα ότι τάσσονται στο πλευρό των όποιων αποφάσεων πάρουν οι οργανωτές.

Κύριος ομιλητής, ήταν το πρώην μέλος το ΔΣ Της ΕΡΤ Σύμος Σασακλόγλου. Μίλησαν ακόμη ο Π. Ποντίκας Δ. Τούμπης και άλλοι. Κωδικοποιώντας κάποια σημεία ομιλιών και αποφάσεων θα λέγαμε το εξής:            

-Αποφάσισαν να εκλέξουν συντονιστικό όργανο για τον περαιτέρω αγώνα.

-Να αποσταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στα κόμματα και τους αρχηγούς, για εμπαιγμό και εξαπάτηση με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

-Χαρακτήρισαν τις προκηρύξεις απαράδεκτες και πέρα από κάθε λογική αφού αποκλείουν του 70-80% των διμηνιτών.

-Να πάρουν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις ακόμη και σε απεργίες.

Εμείς εκείνο που διαπιστώσαμε, και βγαίνει από τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους, πέρα από όσα ακούστηκαν στη συνέλευση είναι ότι:

Στο κτήριο υπάρχει αυξημένη κινητικότητα και ασφάλεια του κτηρίου φοβούμενη η διοίκηση μια στάση εργασίας ή και κλείσιμο της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ με τραγικά αποτελέσματα για την ίδια την διοίκηση αλλά και την κυβέρνηση. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οργανώνονται με τον καλύτερο τρόπο ώστε να αντιδράσουν αποτελεσματικά. Μάλιστα όπως μου είπαν ο ένας παρακολουθεί τον άλλον γιατί δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Άφησαν δε να εννοηθεί, ότι θα ήθελαν να ενωθούν, με τους παλιούς συναδέλφους τους, τις ΕΡΤ και να δώσουν από κοινού τον αγώνα για μια ανοιχτή και ελεύθερη ΕΡΤ, τονίζοντας με ειλικρίνεια:

Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να μας δεχτούν στη ΝΕΡΙΤ.


Πάντως μιλώντας με υψηλόβαθμο στέλεχο της ΔΤ, σχετικά με τα τεκταινόμενα στο ραδιομέγαρο μου είπε ότι τα τραγικά λάθη που έγιναν μέχρι τώρα στη διαχείριση της ΕΡΤ, θεωρώ δεδομένο, ότι σε 20-30 μέρες η 60 θα σταματήσει να εκπέμπει το ραδιομέγαρο με απόφαση των εργαζομένων εάν δεν καθίσουν στο τραπέζι να βρούν λύση.


Εν τω μεταξύ ο Προκοπάκης ανέβηκε στο θρόνο του στον 4ο όροφο και απολαμβάνει τη δύναμη της εξουσίας με φόντο προς την πλευρά του αεροδρομίου.

Το ερώτημα είναι ένα, θα τολμήσουν να κατεβάσουν διακόπτες ή θα μείνουν στα λόγια και θα πάνε σαν «κοτόπουλα επί σφαγή; Ένα άλλο πρόσωπο που δεν έχουμε ακούσει αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στο θέμα ΔΤ-ΝΕΡΙΤ και το πρόγραμμα, είναι ένας κύριος Δημήτριος Σοφιανόπουλος, αγνώστων λοιπόν στοιχείων, στην ομάδα Μάναλη-Καψή, σύντομα θα σας παρουσιάσουμε το νέο «φρούτο»!

fimotro.blogspot.gr

Δείτε Επίσης

Σκέψεις για επαναλειτουργία της ΕΡΤ;