Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

1/16/2014 01:30:00 μ.μ.
Η απάντηση του υφυπουργού της Δ.Τ Παντελή Καψή στην καταγγελία της ΠΟΕΣΥ η οποία τον κατηγορεί για κατήφορο στο ψεύδος.

Για μια ακόμα φορά η ΠΟΕΣΥ -θέλω να ελπίζω από άγνοια- διαστρεβλώνει την πραγματικότητα επικαλούμενη γραπτό «non-paper» που είχε δοθεί στους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΡΤ. Σημειώνω ότι τελικά δεν κατέστη δυνατή συμφωνία εξαιτίας της εμμονής των συνδικαλιστών να μην αναγνωρίσουν την "Δ.Τ.".

Παρ’όλα αυτά οι δεσμεύσεις ισχύουν. Έτσι για τους μονιμοποιηθέντες με το Διάταγμα Παυλόπουλου και για τον υπολογισμό της αποζημίωσης στο "non-paper" αναφέρεται ρητά ότι «λαμβάνεται υπόψη προϋπηρεσία από την πρώτη ημέρα της συμβάσεως αυτής και οποιοσδήποτε άλλος χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται στη σύμβαση αυτή». Στις συμβάσεις ωστόσο ΔΕΝ αναγνωρίζεται προϋπηρεσία. Η μόνη αναφορά σε προϋπηρεσία που υπάρχει -όχι στις συμβάσεις- είναι σε απόφαση του αρμόδιου γενικού διευθυντή και αφορά τα βαθμολογικά κλιμάκια και την καταβολή χρονοεπιδόματος. Περιλαμβάνει δε προϋπηρεσία και εκτός ΕΡΤ ενίοτε δε και σε μη δημοσιογραφικούς ασφαλιστικούς φορείς (π.χ. ΙΚΑ).

Όσο για το πλαφόν των 15.000€ δεν θα ισχύσει για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ όπως προβλέπει σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Το πλαφόν θα ισχύσει κατ΄εξαίρεση μόνο για όσους εκ των πρώην εργαζομένων προσληφθούν στη ΝΕΡΙΤ. Υπάρχει κανείς που θεωρεί μια τέτοια ρύθμιση άδικη;