Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

1/16/2014 01:00:00 μ.μ.

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια που εκφράζει το Μαξίμου για την διαχείριση του υφυπουργού Παντελή Καψή σχετικά με την Δημόσια Τηλεόραση. Συγκεκριμένα, χρεώνουν στο κυβερνητικό στέλεχος που δεν φαίνεται να μακροημερεύει, την κακή εικόνα που εμφανίζει η Δημόσια Τηλεόραση σχεδόν πέντε μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας της. Μια εικόνα καθόλου ελκυστική που δεν συνάδει με το επίπεδο αντίστοιχων ευρωπαϊκών τηλεοράσεων και την οποία δεν παρακολουθούν οι τηλεθεατές. Επίσης, του χρεώνουν ότι δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ακόμη, δομή και πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να εμφανίζει απελπιστικά χαμηλές τηλεθεάσεις. Στοιχείο που προβληματίζει εντόνως το Μαξίμου, αφού δεν έχει καμία πολιτική επιρροή στην κοινωνία.

Οι εντολές που είχε πάρει ο αρμόδιος υφυπουργός όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο ήταν να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά,  προκειμένου η μεταβατική τηλεόραση – μέχρι να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ, να εμφανίζει αξιοπρεπή εικόνα. Το Μαξίμου ζήτησε το συντομότερο – οι τηλεθεατές, να «ξεχάσουν» το σοκ από το λουκέτο στην ΕΡΤ και, να εμπιστευτούν ξανά τη Δημόσια Τηλεόραση για την ενημέρωσή τους. Με άλλα λόγια, να λειτουργήσει – έστω και εναλλακτικά, ως η αξιόπιστη και αντικειμενική πρόταση ενημέρωσης "απέναντι" στην ιδιωτική τηλεόραση – όπως είχε καταφέρει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το "προϊόν" της η ΕΡΤ.

Ο Παντελής Καψής όμως, δεν κατάφερε να επιβάλει τις εντολές που είχε αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του, ενώ αντίθετα, οι επιλογές του, αλλά και των συνεργατών του, επέτειναν το πρόβλημα, αντί να τα λύσουν!