Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

12/04/2013 06:31:00 μ.μ.
Ο αριθμός των θυμάτων κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία έχει υπερβεί τις 100 χιλιάδες και ο αριθμός των προσφύγων ξεπέρασε τα δυο εκατομμύρια. Όμως στα στατιστικά στοιχεία συνήθως δεν συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός των παθόντων γυναικών. 
 
Όπως είπε στη «Φωνή της Ρωσίας» το μέλος του γυναικείου κινήματος στη Συρία Μπιάνκα Μαντία, ο αριθμός των εγκλημάτων κατά των γυναικών αποτελεί σημαντικό μέρος των τραγικών στατιστικών στοιχείων αυτού του πολέμου.

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Εθνικής Συμφιλίωσης της Συρίας, στα προάστια της Δαμασκού έχουν καταγραφεί 37.000 περιπτώσεις βιασμού. Και αυτά τα στοιχεία αφορούν μόνο τις πόλεις και τα χωριά, που έχουν απελευθερωθεί από τους τρομοκράτες.

Πρόσφατα βρέθηκε ένα βιντεοσκοπημένο υλικό, το οποίο έχει ήδη δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο – πως σε μια περιοχή της Χομς οι τρομοκράτες απήγαγαν μερικές νεαρές κοπέλες και γυναίκες, τις έγδυσαν εντελώς, τις έβαλαν σε ένα ανοικτό pickup και τις περιέφεραν σε όλη την περιοχή. Στο δρόμο το αυτοκίνητο σταματούσε και τις βίαζαν ... Και υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες πιο συχνά συμβαίνουν στη Χομς και τα προάστια της Δαμασκού. Στους σκουπιδότοπους βρίσκονται πολλά πτώματα γυναικών με αποκομμένα μέρη του σώματος.

Πολλές γυναίκες μετά το βιασμό εγκαταλείπουν τη χώρα διαφεύγοντας στη Λιβύη, την Τουρκία και την Ιορδανία. Προσπαθούν να ξεχάσουν τη ζωή τους στη Συρία και τα τραγικά γεγονότα της. Και πόσες είναι αυτές οι παθούσες γυναίκες, κανείς δεν ξέρει...