Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

11/28/2013 11:50:00 π.μ.
Η γερμανική συνδρομητική πλατφόρμα HD+ της SES Astra συμφώνησε με τους τηλεοπτικούς σταθμούς να επεκτείνει το υφιστάμενο συμβόλαιο τους, αλλά την ίδια στιγμή μείωσε τον δωρεάν χρόνο δοκιμής για τους νέους συνδρομητές από 12 σε 6 μήνες.

Η βάση της συμφωνίας της HD+ και των τηλεοπτικών σταθμών για το δωρεάν δωδεκάμηνο είναι το σημερινό τετραετές συμβόλαιο που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2013. Ωστόσο οι  σταθμοί και η HD+ συμφώνησαν ότι όλες οι συνδρομητικές κάρτες που θα πουληθούν το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα διατηρήσουν τη δωρεάν δωδεκάμηνη δοκιμαστική περίοδο.

Ο διευθυντής πωλήσεων της HD+, Andreas Müller-Vondey, δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι η επιτυχής προσέγγιση μπορεί να συνεχιστεί. Ειδοποιήσαμε προσωπικά κάθε συνεταίρο για τις λεπτομέρειες. Όλες οι κάρτες που θα παραγγελθούν από τη βιομηχανία πριν από τη λήξη της προθεσμίας της 28ης Νοεμβρίου θα διατηρήσουν την ισχύουσα περίοδο λειτουργίας [των δωρεάν 12 μηνών]. Για τις παραγγελίες που θα γίνουν μετά από αυτή την ημερομηνία θα ισχύει το νέο καθεστώς».

Η HD+ έφτασε τον αριθμό των 1.280.783 χρηστών που πληρώνουν συνδρομή στις 30 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 35% σε ένα χρόνο. Ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών της HD+ έχει φτάσει σχεδόν στα 2,68 εκατομμύρια, από τα οποία τα 1,4 εκατομμύρια βρίσκονται ακόμα στη δωρεάν δωδεκάμηνη δοκιμαστική περίοδο.

Πηγή: broadbandtvnews.com, digitalfernsehen.de