Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

11/02/2013 01:39:00 μ.μ.
Με μια ανακοίνωση του εκπροσώπου του Όλι Ρεν δόθηκε λύση στο 48ωρο θρίλερ σχετικά με την άφιξη ή μη των δανειστών στην Αθήνα.
 
Όπως ανέφερε ο Σάιμον Ο' Κόνορ η Κομισιόν έλαβε το απόγευμα της Παρασκευής εκείνες τις πληροφορίες που της ήταν απαραίτητες προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως στους εκπροσώπους της να βρεθούν στην Αθήνα για το ραντεβού με τον Γιάννη Στουρνάρα στις αρχές της εβδομάδας.

«Λάβαμε σήμερα το βράδυ περισσότερες πληροφορίες από την Αθήνα, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα σχέδια της επίσκεψής μας. Επομένως η ομάδα της Κομισιόν θα βρεθεί στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» ήταν η χαρακτηριστική ανακοίνωση του Ο' Κόνορ, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τι ακριβώς περιλαμβάνει η φράση «περισσότερες πληροφορίες», όρος απαράβατος - κατά τα λεγόμενα των ευρωπαίων αξιωματούχων το τελευταίο διήμερο - προκειμένου το ευρωπαϊκό σκέλος της Τρόικας να βρεθεί στην Ελλάδα.

Νωρίτερα και παρά το γεγονός ότι η άφιξη των εκπροσώπων ΕΕ και ΕΚΤ δεν είχε ακόμα «κλειδώσει», ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διαβεβαίωνε ότι η ημέρα άφιξης του Πολ Τομσεν στην Αθήνα δεν έχει αλλάξει και θα γίνει τη Δευτέρα.

Το ερώτημα που τίθεται πια ξεκάθαρα είναι ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση ώστε να πεισθεί η Τρόικα και να επανέλθει στην Ελλαδα;