Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

9/09/2015 03:00:00 μ.μ.
O Antenna Group εξαγόρασε μετοχικό μερίδιο ελέγχου του σερβικού τηλεοπτικού σταθμού Β92, για ποσό που δεν ανακοινώθηκε. Ο Β92 είναι ένας καλά εδραιωμένος εμπορικός, κυρίως ειδησεογραφικός, τηλεοπτικός σταθμός που έχει αναπτύξει μία multimedia πλατφόρμα εκπομπών, που περιλαμβάνει τηλεόραση, ψηφιακά μίντια και ραδιόφωνο.

Το 2014 κατέγραψε την μεγαλύτερη του ανάπτυξη στην τηλεθέαση της ελεύθερης (FTA) τηλεοπτικής αγοράς, ενώ το B92.net είναι το σερβικό site με την μεγαλύτερη επιρροή και επισκεψιμότητα από το 1996.

Με αυτή την εξαγορά, ο Antenna Group, που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού, έχει παρουσία σε πέντε χώρες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Θόδωρος Κυριακού, CEO του Antenna Group, είπε: «Πιστεύω ακράδαντα στο μέλλον της Σερβίας, μίας χώρας που έχουμε γνωρίσει μία τεράστια ανάπτυξη, έχοντας μετατρέψει την Prva στην ισχυρότερη εταιρεία μίντια στην Σερβία και στο Μαυροβούνιο. Ο Antenna Group βλέπει τον B92 ως μία εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία, και συνεχίζουμε να αναζητούμε παρόμοιες στον ευρωπαϊκό τομέα των μίντια, σε χώρες όπου οι ρυθμιστικές αρχές συνεργάζονται στενά με τους επενδυτές, όπως η Σερβία».