Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

8/12/2015 05:00:00 μ.μ.
O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη στην Άγκυρα ότι θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) «έως να μην απομείνει ούτε ένας τρομοκράτης».

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας μέχρι να παραδώσουν τα όπλα (…) και δεν απομείνει ούτε ένας τρομοκράτης εντός της τουρκικής επικράτειας» διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος, ενώ προσέθεσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που διαρκούν ήδη δύο και πλέον εβδομάδες εναντίον του PKK έχουν ήδη προκαλέσει «σοβαρές απώλειες» στην οργάνωση.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους διαβεβαίωσε επιπλέον ότι «αποτελεσματικές επιχειρήσεις» διεξάγονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Εμείς διεξάγουμε επίσης αποτελεσματικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους που απειλεί την ασφάλειά μας» τόνισε ο ίδιος.

«Δεν κάνουμε διαχωρισμούς μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ανεξαρτήτως του σκοπού της, μια τρομοκρατική οργάνωση είναι για εμάς μια τρομοκρατική οργάνωση» υπογράμμισε ο Ερντογάν.