Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015

8/08/2015 12:00:00 μ.μ.
Σε λίφτιγκ στο δίκτυο των ποδηλατόδρομων, η εικόνα του οποίου σε πολλά σημεία είναι απογοητευτική, σχεδιάζει να προχωρήσει μέσα στο 2015 ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε νέους ποδηλατόδρομους, αλλά θα ανακαστασκευάσει το υφιστάμενο δίκτυο, το οποίο αναπτύσσεται σε μήκος περίπου 12 χιλιομέτρων.  «Οι ποδηλατόδρομοι θα γίνουν πιο ανθρώπινοι, πιο ωραίοι και θα έχουν ειδικά εμπόδια, ώστε να είναι και προστατευμένοι από τα αυτοκίνητα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αφού γίνει πρώτα επανέλεγχος του δικτύου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τα δυτικά. Ειδικότερα, προγραμματίζεται να ανακατασκευαστεί ο ποδηλατόδρομος στην Κουντουριώτου, ο οποίος θα ξηλωθεί από τις δύο πλευρές του δρόμου και θα γίνει πλέον διπλός.

Παράλληλα, θα τοποθετηθούν προστατευτικά διαχωριστικά, πιο ψηλά και καλύτερης ποιότητας, ώστε να κυκλοφορούν με μεγαλύτερη άνεση οι ποδηλάτες και να μην επιτρέπεται στα Ι.Χ. να παρκάρουν πάνω στους ποδηλατοδρόμους. Επίσης, πρόκειται να γίνει συντήρηση του ποδηλατόδρομου επί της οδού Αγίου Δημητρίου, ενώ σε όποια σημεία το δίκτυο οδηγεί σε αδιέξοδο, θα αναμορφωθεί.

Σκοπός του δήμου είναι, με την αναμόρφωση του δικτύου, να προωθηθεί η χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μεταφοράς.

Σήμερα το δίκτυο ποδηλατοδρόμων είναι ανενεργό και προβληματικό, με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνο για τους ποδηλάτες.