Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

8/12/2015 03:00:00 μ.μ.
Το 1ο διεθνές κάμπινγκ, με κεντρικό άξονα την εναντίωση στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, διοργανώνει από 18-25 Αυγούστου, στην Ιερισσό, το Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Δίκτυο ενάντια στον καπιταλισμό «Beyond Europe», σε συνεργασία με τη συμμετέχουσα σε αυτό Αντιεξουσιαστική Κίνηση.

Παράλληλα, την Κυριακή 23 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί, στις 11 το πρωί, πορεία διαμαρτυρίας στις Σκουριές.

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ, πρόκειται «για την πρώτη μεγάλη δράση στο βουνό, από τότε που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τα ηνία της χώρας», υπενθυμίζοντας και τις προσδοκίες που είχαν όσοι αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού από την «πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς» σε αντίθεση με προηγούμενες κυβερνήσεις.

Εξέφρασαν δε την ελπίδα πως οι εκδηλώσεις αυτές θα αποτελέσουν αφορμή «ανασύνταξης» και περαιτέρω «χάραξης στρατηγικής» του αγώνα τους.

Στις 20 Αυγούστου προγραμματίζεται -μεταξύ άλλων- περίπατος των ακτιβιστών στο βουνό των Σκουριών και θεατρικές εκδηλώσεις στη Μεγάλη Παναγία, ενώ την επόμενη μέρα διοργανώνεται πολιτική συζήτηση στη Ιερισσό, με θέμα τη «σχέση των κοινωνικών κινημάτων και της Αριστεράς», με ομιλητές από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Αντιεξουσιαστική Κίνηση.

Στο πλαίσιο του «αυτοργανωμένου» και «ελεύθερου» κάμπινγκ προβλέπονται διάφορες εκδηλώσεις και συζητήσεις σχετικά με την εμπειρία και τη δράση των κινημάτων από οικολογικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Ήδη, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι συμμετοχές από το εξωτερικό ξεπερνούν τις 200, από άτομα και συλλογικότητες από 13 χώρες.

Σημειώνεται ότι στο Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Δίκτυο ενάντια στον καπιταλισμό «Beyond Europe» συμμετέχουν αντικαπιταλιστικά και οικολογικά κινήματα από διάφορες χώρες.