Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

8/19/2015 03:00:00 μ.μ.
Οι πολίτες σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας μέσα από την ιστοσελίδα polites.ert.gr μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου που συγκροτεί η ΕΡΤ, με στόχο την αξιολόγηση και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και της λειτουργίας της.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα  και να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής μελών των Συμβουλίων Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ, τα οποία και θα συγκροτηθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Τα Συμβούλια μεταφέρουν στο Δ.Σ. της ΕΡΤ τις απόψεις τους επί του περιεχομένου του προγράμματος, κάνουν προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ελέγχουν την τήρηση των προβλεπόμενων προγραμματικών υποχρεώσεων της ΕΡΤ Α.Ε.
Παράλληλα, συμμετέχουν εθελοντικά ακροατές, τηλεθεατές και χρήστες του διαδικτύου, αλλά και θεσμοί και κοινωνικές συλλογικότητες που αποτελούν το αντιπροσωπευτικό κοινό της ΕΡΤ. Κάθε Περιφέρεια της χώρας θα διαθέτει ένα Συμβούλιο, με δημογραφικά κριτήρια που αντιπροσωπεύουν τόσο το κοινό της ΕΡΤ Α.Ε. όσο και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Πηγή: ert.gr