Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

8/13/2015 04:00:00 μ.μ.
Και όμως, το φρέσκο γάλα σύμφωνα με τους δανειστές μας θα μπορεί να διαρκεί μέχρι 11 ημέρες!

Όπως αναφέρει το άρθρο 12 του νέου μνημονίου «η διάρκεια συντήρησης του θα καθορίζεται πλέον από τον παρασκευαστή, δίνοντας την δυνατότητα να παραμένει στα ράφια ως και 11 ημέρες ενώ θα υπόκειται σε ελέγχους των αρμοδίων αρχών του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης».

Χρειάστηκε να αλλάξουν τρεις υπουργοί, άλλοι να παραιτηθούν για τη μάχη του γάλακτος, να αλλάξει κυβέρνηση, για να καταλήξουμε δυο χρόνια μετά, στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για το γάλα την οποία χρυσοπληρώσαμε 900.000 ευρώ και προτείνει η διάρκεια ζωής στο γάλα να ανέβει , ώστε να πέσει η τιμή του.

Η μόνη υποχρέωση του παρασκευαστή θα είναι να αναγράφεται σε εμφανές σημείο πάνω στο μπουκάλι η ένδειξη παστεριωμένο και γάλα η ημερομηνία παστερίωσης και λήξης.

Οι Έλληνες παραγωγοί ανησυχούν ότι το περιθώριο των 10-11 ημερών ευνοεί τους «εταίρους» και κυρίως τις βόρειες γαλακτοπαραγωγικές χώρες , που θα έχουν την δυνατότητα να πλημμυρίσουν με το εισαγόμενο γάλα τους την ελληνική αγορά.

Να σημειωθεί ότι το «γάλα ημέρας» παραμένει ως έχει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συσκευάζεται εντός 24 ωρών χωρίς να έχει υποστεί καμία επεξεργασία προ της παστερίωσης και η διάρκεια συντήρηση του δεν υπερβαίνει τις 2 ημέρες από την ημέρα παστερίωσης.