Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

6/03/2014 11:00:00 π.μ.
Η Google, που επενδύει ήδη στο ευρυζωνικό δορυφορικό δίκτυο O3b Networks που έχει έδρα στο Jersey, βρίσκεται πίσω από μία ακόμα εταιρεία του Jersey, την L5. Η εταιρεία, που χρησιμοποιεί το εμπορικό όνομα WorldVu Satellites Ltd. για τις συναλλαγές της, αγόρασε δικαιώματα φάσματος συχνοτήτων για τη κατασκευή ενός τεράστιου στόλου δορυφόρων, που θα παρέχουν ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες internet παγκοσμίως.

Τα δικαιώματα καλύπτουν φάσμα της Ku-band με χρήση δορυφόρων χαμηλής τροχιάς (LEO). Το εύρος ζώνης είχε χορηγηθεί αρχικά στη SkyBridge Wireless στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αλλά η επιχείρηση κατέρρευσε ως αποτέλεσμα του υψηλού κεφαλαιακού κόστους που ήταν απαραίτητο για τη χρηματοδότηση και εκτόξευση των δορυφόρων.

Το Space News γράφει ότι οι επίσημες αναφορές της ITU δείχνουν ότι η L5 υπόσχεται ότι θα ξεκινήσει τις υπηρεσίες της στα τέλη του 2019.

Το επιχειρηματικό σχέδιο μιλά για ένα στόλο 360 δορυφόρων σε κυκλική τροχιά σε υψόμετρο από 800 έως 950 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης, ενώ το σύστημα θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2020.

Πηγή: digitaltvinfo.gr