Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

6/03/2014 10:00:00 π.μ.
Ξαφνική αναστάτωση ξέσπασε στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της Κεντρικής Ελλάδας που έλαβαν αιφνιδιαστικά τελεσίγραφο από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) πως από τις 30 Ιουνίου θα κόψουν το ρεύμα στις εγκαταστάσεις κεραιών των σταθμών σε περίπτωση που δεν έχουν καταθέσει τα έγγραφα της νομιμοποίησης τους!

Η ΔΕΔΔΗΕ σε τηλεφωνήματα που έγιναν από σταθμούς υποστήριξε πως έλαβε εγκύκλιο από το αρμόδιο υπουργείο για την οποία κανένα άλλο όργανο δεν είναι ενήμερο. Αντιθέτως βρέθηκε άλλη εγκύκλιος (από δασαρχείο) με την οποία "πιστοποιείται" πως δόθηκε παράταση για τη νομιμοποίηση των κεραιών!

Στον τραγέλαφο των αντιθετικών τακτικών που ακολουθούν οι διάφοροι κρατικοί φορείς, τίθενται από τις ενώσεις ιδιοκτητών της περιφέρειας εύλογα ερωτήματα για τη στόχευση ανάλογων κινήσεων.

Επισυνάπτουμε τις δυο κατεπείγουσες επιστολές της ένωσης περιφερειακών καναλιών και της ένωσης ραδιοφωνικών σταθμών για το θέμα που ξέσπασε. Διατυπώνεται επίσης το ερώτημα αν ανάλογο έγγραφο για κόψιμο ρεύματος έλαβαν και τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.


Επιστολή της Ένωσης Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος (Ε.ΠΕ.Κ.) αναφορικά με την ενέργεια της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Προς: Τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. κ. Γεώργιον Κόλλια

Κοιν.:
Τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Σ. Κεδίκογλου
Τον Γενικόν Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Μ. Δασκαλάκη
Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κ. Μπακογιάννη
Τον Πρόεδρον του Ε.Σ.Ρ. κ. Ι. Λασκαρίδη
Τους Πρόεδρον της ΕΕΤΤ κ. Κ. Λουρόπουλο & Αντιπρόεδρον της ΕΕΤΤ κ. Ν. Παπαουλάκη
Την Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας)
Την Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εμβέλειας Αττικής
Την Π.Ε.Ι.ΡΑ.Σ. (Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών)
Την Ε.Ι.Ι.Ρ.Α. (Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής)

Αθήνα, 29 Μαΐου 2014

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Το Σωματείο μας εδέχθη έντονες διαμαρτυρίες από μέλη μας, σχετικά με απαράδεκτο έγγραφο της Περιφερειακής Διευθύνσεως Κεντρικής Ελλάδος της Εταιρείας σας, που απεστάλη τις παραμονές των εκλογών προς όλους τους Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν εγκαταστάσεις κεραιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και με το οποίο εν ολίγοις απειλούνται οι σταθμοί με διακοπή της ηλεκτροδοτήσεώς των την 30ην Ιουνίου 2014 και άνευ ετέρας ειδοποίησεως, εφ' όσον δεν προσκομίσουν έγγραφα αδειοδοτήσεως των κεραιών τους από την ΕΕΤΤ.

Όπως μας πληροφόρησαν οι υπάλληλοι της εταιρείας σας στην Λιβαδειά, το έγγραφο αυτό απεστάλη βάσει εγκυκλίου που έλαβαν από την Διοίκηση της Εταιρείας σας. Πιθανολογούμε πως τις επόμενες ημέρες θα αποσταλούν ανάλογα έγγραφα και προς τους Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς των ετέρων Περιφερειών της Επικράτειας, εκτός αν η εγκύκλιος εξεδόθη μόνο για την Περιφέρειαν Στερεάς Ελλάδος, κάτι που επισύρει περαιτέρω διερεύνηση, πόσο μάλλον επειδή το έγγραφο τούτο κοινοποιήθηκε ελάχιστες ημέρες προ των εκλογών.

Επειδή οι αρμόδιες Υπηρεσίες Νομοθετήσεως και Ελέγχου, όπως το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων και η ΕΕΤΤ, γνωρίζουν καλώς πως όλοι οι νομίμως λειτουργούντες Ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί (εκτός των αδειούχων Ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής), δεν κατέχουν παραχωρημένη συχνότητα από το Κράτος, ώστε βάσει του Ν. 2801/2000, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, να δυνηθούν να λάβουν άδεια εγκαταστάσεως των κεραιών τους και για τον λόγον αυτόν το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων έχει ήδη δρομολογήσει σχετική νομοθετική ρύθμιση που να τροποποιεί την υφισταμένη ελλιπή νομοθεσία, την οποίαν επικαλείστε με το έγγραφό σας (Νόμους 4053/2012 & 4249/2014).

Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε:

1) Να μας γνωρίσετε εγγράφως ποιος ή ποια Υπηρεσία σας έδωσε την εντολή να αποστείλετε αυτό το έγγραφο, ποιος απεφάσισε να λήξουν στις 7/3/2014 οι συμβάσεις ηλεκτροδότησης και από που προκύπτει η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου 2014.

2) Να αναστείλετε το ταχύτερον την απαράδεκτη εγκύκλιό σας, προκειμένου να προληφθούν καταστροφικές επιπτώσεις επί της λειτουργίας όλων των Ραδιοτηλεοπτικών σταθμών εξ αιτίας της διακοπής των ηλεκτροδοτήσεων τους, για τις οποίες θα φέρετε ακεραίαν την ευθύνη.

Για την Ε.ΠΕ.Κ.

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Ε. Πανταζόπουλος
Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών D.Sc.

Ο Γεν. Γραμματεύς
Κωνσταντίνος Μπαχλαβάς
Πολιτικός Μηχανικός

Επιστολή Παννελήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ) σχετικά με την ενέργεια της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Προς:
Τον Πρόεδρο της ΔΕΔΔΗΕ κ. Κόλλια Γεώργιο
Κοινοποίηση

• Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Σίμο Κεδίκογλου
• Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Μενέλαο Δασκαλάκη
• Πρόεδρο ΕΕΤΤ κ. Κώστα Λουρόπουλο
• Μέλη Π.Ε.Ι.ΡΑ.Σ. (Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών)
• Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.( Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής)
• Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας)
• Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εμβέλειας Αττικής
• Ε.Π.Ε.Κ. (Ένωση Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος)
• Ε.Τ.Ε.Π.( Ένωση Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας)
• Ένωση Ιδιοκτητών Ενημερωτικών Περιφερειακών Σταθμών Ελλάδος

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Η Ένωση μας έλαβε πλήθος διαμαρτυριών σχετικά με το συνημμένο έγγραφο της Δ/νσης Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας της Εταιρίας σας, που εστάλη σε Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς σταθμούς, απειλώντας ότι στις 30/06/14 χωρίς άλλη προειδοποίηση θα κόψετε το ρεύμα σε Μέσα Ενημέρωσης.

Οι κύριοι στους οποίους απευθυνθήκαμε στη Λιβαδειά, απέφυγαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις μας, αναφέρθηκαν αόριστα σε «κάποια εγκύκλιο που ήρθε από την Αθήνα» και μας έδωσαν ένα τηλέφωνο που δεν απαντά.

Επειδή η Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας δεν έχει κάτι ιδιαίτερο που να την διαφοροποιεί από την υπόλοιπη Ελλάδα (αν για εσάς έχει θα θέλαμε να το μάθουμε) συμπεραίνουμε ότι ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ το έγγραφο αυτό θα φτάσει σε ΟΛΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Δεδομένου ότι από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων δρομολογείται ρύθμιση σχετική με τη νομιμότητα των ραδιοτηλεοπτικών εγκαταστάσεων παρακαλούμε για αναστολή κάθε σχετικής ενέργειας σας και την ταυτόχρονη ενημέρωση μας.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Α. Γρηγορόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας
Κ. Τσίγκας

Πηγή: digitaltvinfo.gr