Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

4/01/2014 11:00:00 π.μ.
Ύστερα από την τρελή επιτυχία του «The Voice», το κανάλι της Μεσογείων προσανατολίζεται στο να αποκτήσει κι αυτό το σόου που θα εκτινάξει την τηλεθέαση στα ύψη και το όνομ αυτού «Operation Rising Star».

Πρόκειται για ένα ισραηλινής προέλευσης talent show, το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία όπου έχει προβληθεί ανά τον κόσμο (Αμερική, Γαλλία, Ολλανδία), ενώ θεωρείται το αντίπαλον δέος του «The Voice», καθώς έχει κοινά σημεία όμως μόνο ως προς το διαγωνιστικό μέρος. Αντί για περιστρεφόμενες καρέκλες, το «Operation Rising Star» έχει έναν τεράστιο videowall που κρύβει το διαγωνιζόμενο από τους κριτές. Η διαφορά είναι ότι εδώ, για να φύγει ο τοίχος, δεν χρειάζεται να πατήσουν το κουμπί μόνο οι κριτές, αλλά και το τηλεοπτικό κοινό που καλείται να ψηφίσει στο 1,5 λεπτό που βγαίνει στη σκηνή κάθε διαγωνιζόμενος μέσω application στο κινητό και μάλιστα το 72% της απόφασης λαμβάνεται από το κοινό και το 28% από τους κριτές (7% για κάθε κριτή).

Ο κάθε επίδοξος τραγουδιστής στέκεται μπροστά σε μια γιγαντοοθόνη LED που πιάνει τη σκηνή από άκρη σε άκρη και με πλάτη στη κάμερα. Όση ώρα τραγουδά, μια μπάρα που ανεβαίνει στο πλάι της οθόνης καταγράφει την πρόοδο των ψήφων που συγκεντρώνει από κοινό και επιτροπή. Ο τοίχος φεύγει μόνο αν ο παίκτης αγγίξει το 70%.