Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

3/11/2014 04:00:00 μ.μ.

Σταθερά στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ, όλους αυτούς τους μήνες, βρίσκεται το Σωματείο Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων INTRACOM. Για τη συγκέντρωση που θα γίνει το απόγευμα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνάδελφοι / -ισες

Συμπληρώνονται 9 μήνες από τις 11 Ιουνίου 2013, τη μέρα που η συγκυβέρνηση Σαμαρά, στα πλαίσια της κλιμακούμενης επίθεσης σε εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα έριξε «μαύρο στην ΕΡΤ». Ξεσηκώθηκε αμέσως ένα τσουνάμι από μαζικές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κλυδωνίζοντας την 3κομματική κυβέρνηση (απέμεινε 2κομματική), πολιτικά και ηθικά ηττημένη.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για 5 μήνες παρήγαν οι ίδιοι κι εξέπεμπαν ένα πρωτοποριακό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα μέσα από το ραδιομέγαρο, ανοιχτό στους εργαζόμενους, σε απολυμένους κι άνεργους, στα κοινωνικά κινήματα, μια ανοιχτή και δημοκρατική ενημέρωση μακριά από την προπαγάνδα των κυβερνήσεων και διαπλεκόμενων εργολάβων που ελέγχουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και μετά την κατάληψη του ραδιομεγάρου από τα ΜΑΤ στις 7/11 να αγωνίζονται και να βγάζουν ραδιοφωνικά προγράμματα από το www.ertopen.com καθώς και τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά κι αγωνιστικό κι ακηδεμόνευτο τηλεοπτικό πρόγραμμα από την ET3 στη Θεσσαλονίκη που αναμεταδίδεται από τοπικούς σταθμούς της ΕΡΤ. αλλά κι διαδικτυακά από το ertopen (κι άλλους ιστότοπους). Στα προγράμματά τους και στους δρόμους ενώνουν τη φωνή τους με συνέπεια με κάθε αγωνιζόμενο κλάδο εργαζόμενων στο δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, έχουν γίνει σύμβολο αντίστασης κι αγώνα για το εργατικό και δημοκρατικό κίνημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πρόσφατα η ΠΟΣΠΕΡΤ και το ertopen εγκαινίασαν γραφεία και στούντιο ραδιοφωνικού προγράμματος ακριβώς απέναντι από το αστυνομοκρατούμενο ραδιομέγαρο στην Αγ. Παρασκευή,  σε μια μαζικότατη εκδήλωση - διαδήλωση, ενώ μαζικότατη κι αγωνιστική ήταν η συμμετοχή στη Συναυλία Συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο Περιστερίου στις 13/2.

Συνάντησε τη γενική απαξία η προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει μια «δημόσια τηλεόραση» (μια «γκρίζα» άλλη ΥΕΝΕΔ), με μερικές εκατοντάδες προσωρινά απασχολούμενους από τους πάνω από 2600 απολυμένους της ΕΡΤ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 9 μηνών αδιάκοπου αγώνα, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μέσω της ΠΟΣΠΕΡΤ, καλούν σε συλλαλητήριο συμπαράστασης τους εργαζόμενους και τους δημοκρατικούς πολίτες έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής την Τρίτη 11/3 στις 6μμ, μπροστά στην ερμητικά κλειστή και φρουρούμενη από τα ΜΑΤ κεντρική είσοδο της Μεσογείων κι απέναντι από τα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ και το ραδιοστούντιο των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ.

Το Σωματείο μας από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε το «μαύρο στην ΕΡΤ», συμπαραστέκεται διαρκώς και σθεναρά στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και ενώνουμε μαζί τους τη φωνή όλων μας για μια ΕΡΤ, αληθινά δημόσια και στα χέρια των εργαζομένων της, ανοιχτή στην κοινωνία και στους αγώνες των εργαζόμενων .

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά το παρόν μπροστά στο ραδιομέγαρο ΕΡΤ Αγ. Παρασκευής στις 6μμ της Τρίτης 11 Μάρτη, μαζί με τους εργαζόμενους – απολυμένους – αγωνιζόμενους της ΕΡΤ και πλήθος από άλλους αλληλέγγυους εργαζόμενους και δημοκράτες.
Για να ανατρέψουμε το «μαύρο» στην ΕΡΤ αλλά και στις ζωές εκατομμυρίων που αντιμετωπίζουν δραματικά την πρωτοφανή ανεργία και φτώχεια, κατάρρευση κι ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, πρωτοφανή φοροληστεία αλλά και γενικό ξεπούλημα των πάντων και ένταση της καταστολής και των αντιδημοκρατικών πρακτικών, όλα για την εξυπηρέτηση των δανειστών και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας που καταχτήθηκαν με μακρούς σκληρούς αγώνες και ποδοπατούνται πραξικοπηματικά. Για ένα αύριο που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων και της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας, σε ένα δρόμο που χαράζουν με ξεχωριστό πρωτοποριακό τρόπο με τον αδιάκοπο αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

ΤΟ Δ.Σ.
 
Πηγή: ertopen.com