Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

3/07/2014 10:00:00 π.μ.
Πέρσι, η Ισραηλίτικη Ραδιοτηλεοπτική Αρχή IBA οργάνωσε ανοιχτή επιλογή με τρεις ημιτελικούς και ένα τελικό με όλα τα γνωστά σκάνδαλα που ακολούθησαν με τις διαμαρτυρίες και αποχωρήσεις καλλιτεχνών και με το πολύ κακό αποτέλεσμα του αποκλεισμού της χώρας για τρίτη συνεχόμενη φορά από τον Μεγάλο Τελικό.
Φέτος, επιστρέφει στη μέθοδο που έχει εφαρμόσει από το 2007 έως το 2010, μία μέθοδο που της έχει αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα και είναι εκείνη της απευθείας ανάθεσης  σε γνωστό στη χώρα καλλιτέχνη.
Στις 11 Ιανουαρίου ειδική για το σκοπό αυτό επιτροπή ανακοινώνει, ότι, ανάμεσα σε πολλά γνωστά στη χώρα ονόματα, επέλεξε την 32χρονη Mei Feingold, την τρίτη στην κατάταξη στην 7η έκδοση του ισραηλίτικου “Pop Idol”, για να φέρει την ευθύνη της 32ης συμμετοχής της χώρας.

 
Από τις 78 έγκυρες συνθέσεις που υποβλήθηκαν για λογαριασμό της Mei, επιλέχθηκαν οι τρεις. Στις 27 Φεβρουαρίου, στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, παρουσιάζονται τα βίντεο-κλιπ από τις τρεις υποψηφιότητες, η μία μάλιστα σύνθεση της ίδιας της εκπροσώπου. Αμέσως μετά ξεκινά η ψηφοφορία μέσω sms, που διαρκεί έως
την Τετάρτη 5 Μαρτίου, όταν σε ειδική εκπομπή ανακοινώνεται το νικητήριο τραγούδι που δεν είναι άλλο από το δίγλωσσο “Same Heart” (ίδια καρδιά).
Ο ροκ και ποπ με αρκετό euro-beat ρυθμός και η ιδιαίτερη βαριά φωνή της πληθωρικής Mei κάνουν ξεχωριστή τη φετινή συμμετοχή της χώρας και πιθανότερη παρά ποτέ την είσοδο της χώρας στον Μεγάλο Τελικό για έκτη φορά στην ιστορία της.
  

Πηγή: eurovisionert.blogspot.gr