Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

3/02/2014 04:00:00 μ.μ.
Είχε δεν είχε η φετινή λιθουανικής διαδικασία επιλογής κατάφερε να τραβήξει την προσοχή πολλών.
 
Καταρχήν, ήταν η όλη διάρκειά της που διήρκησε συνολικά 13 εβδομάδες, περισσότερες παρά ποτέ σε μια διαδικασία που παραδοσιακά για τη χώρα κρατάει αρκετά τα τελευταία χρόνια.
 
Έπειτα ήταν η ίδια η επιλογή που φέτος ήταν διπλή, αφού παράλληλα “έτρεχαν” δύο διαγωνισμοί, ένας για το τραγούδι και ένας για ερμηνευτές, που κυλούσαν από Σάββατο σε Σάββατο με τη πολύ γνωστή διαδικασία του αποκλεισμού, από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη.
 
Επιπλέον, την ελληνική προσοχή τράβηξε μία από τις διαγωνιζόμενες συνθέσεις, το “Worlds Apart”, καθώς είναι γραμμένο από τον Έλληνα δημιουργό Γιώργο Καλπακίδη, που έχει συμμετάσχει αρκετές φορές στη διαδικασία επιλογής της Λιθουανίας.
 
Οι αρχικά 20 ερμηνευτές και τα 16 επικρατέστερα τραγούδια κατέληξαν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στον ημιτελικό με τους τρεις καλύτερους ερμηνευτές και το ένα νικητήριο τραγούδι, οι οποίοι συναγωνίστηκαν μία εβδομάδα μετά ερμηνεύοντάς το ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
 
Η Μίνα, η Βίλια και ο Βαούντας, ήταν οι τρεις διαγωνιζόμενοι με το εισιτήριο να πηγαίνει στην 28χρονη Βίλια, που τραγουδώντας το ρυθμικό Attention (προσοχή) από τον δεύτερο ημιτελικό στις 8 Μαΐου θα προσπαθήσει να τραβήξει την προσοχή των τηλεθεατών, ώστε η 15η λιθουανική συμμετοχή να φέρει τη Λιθουανία για έβδομη φορά στο Μεγάλο Τελικό.
 
ertopeneurovision2014.blogspot.gr