Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

3/10/2014 02:00:00 μ.μ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα γεγονότα έχουν αιτία και αποτέλεσμα. Δημιουργούν ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις. Έχουν μία αλήθεια αλλά πολλές εκδοχές. Για να τα κατανοήσεις και να τα κρίνεις, χρειάζεται να εισχωρήσεις στο κέντρο τους, να διατρέξεις την περιφέρεια του κύκλου τους, να διαγράψεις 360ο.

Την ώρα που το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα από την Αλβανία όδευε προς την Ελλάδα, κάποιοι Έλληνες ακολούθησαν την αντίθετη πορεία: πέρασαν τα σύνορα και σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από αυτά άνοιξαν επιχειρήσεις οι οποίες σήμερα ανθούν, κόντρα στην οικονομική κρίση. Από τότε, σε καθημερινή βάση, πηγαινοέρχονται ανάμεσα στα σπίτια τους στην Ελλάδα και στις επιχειρήσεις τους στην άλλη πλευρά των συνόρων.


Την Τρίτη 11 Μαρτίου, στις 23:45, οι «360ο» και η Σοφία Παπαϊωάννου εντοπίζουν τους Έλληνες που πέτυχαν στην Αλβανία και αφηγούνται τις ιστορίες τους.

Στην κάμερα της εκπομπής, ο ιδιοκτήτης υπερσύγχρονης τυροκομικής μονάδας, τα προϊόντα της οποίας κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Αλβανία, αποκαλύπτει τη συνταγή της επιτυχίας του. Η μονάδα αυτή αποτέλεσε πόλο έλξης για την επιστροφή 800 βοσκών από την Ελλάδα στον κάμπο της Δρόπολης, ανάμεσα στους οποίους και αρκετοί Έλληνες ομογενείς.

Επίσης, οι «360ο» συνάντησαν τον ιδιοκτήτη εργοστασίου παραγωγής χυμών που σημειώνουν τις υψηλότερες πωλήσεις στην Αλβανία, καθώς και τον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην εξόρυξη πέτρας, με την οποία χτίζονται οι παραδοσιακές κατοικίες και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Πηγή: typologies.gr