Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

3/06/2014 03:30:00 μ.μ.
Ερωτήματα χωρίς επίσημες απαντήσεις, σενάρια και φήμες κυριαρχούν στην αγορά ενόψει της έναρξης της ψηφιακής τηλεοπτικής μετάβασης την 9η Μαΐου. Αντί το τοπίο να έχει ξεκαθαρίσει μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΕΕΤΤ και Digea για την παραχώρηση του τηλεοπτικού φάσματος, έχει θολώσει περισσότερο. Αιτία οι φήμες ότι ετοιμάζεται η υπογραφή νέας υπουργικής απόφασης στο υπουργείο Μεταφορών που θα αλλάζει το σχεδιασμό των switch off για να αρχίσει η ψηφιακή μετάβαση από την Πελοπόννησο και όχι από τον Έβρο. Στην Πελοπόννησο ετοιμάζονται ήδη για το πρώτο switch off στις 9 Μάϊου, επίσημα φυσικά τόσο το υπουργείο Μεταφορών, όσο και η Digea δεν επιβεβαιώνουν αλλά ούτε διαψεύδουν το σενάριο αυτό. Αντιθέτως διοχετεύεται πως η ευθύνη ανήκει στη ...ΝΕΡΙΤ.

Από τη δική της πλευρά η τεχνική διεύθυνση της ΝΕΡΙΤ σημειώνει πως δεν έχει ακούσει τίποτε για αλλαγή του σχεδιασμού και είναι ήδη έτοιμη τεχνικά να προχωρήσει στο switch off της Θράκης! Το ερώτημα όμως είναι αν η Digea είναι έτοιμη για τη Θράκη...

Στο όλο παρασκηνιακό μέτωπο φαίνεται να εμπλέκονται τα περιφερειακά κανάλια. Τα περισσότερα εξ' αυτών δεν έχουν προχωρήσει σε σύμβαση συνεργασίας ως πάροχοι περιεχομένου με τη Digea. Και το ερώτημα είναι εάν θα συνεχίσουν να εκπέμπουν αναλογικά. Από το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν υπάρχει ακόμη απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο δεύτερος πάροχος δικτύου, η Digital Union εναντίον του διαγωνισμού της ΕΕΤΤ, κι αυτό περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση.