Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

3/24/2014 12:00:00 μ.μ.
Σάλος ξέσπασε στην Τουρκία ύστερα από την προβολή του επεισοδίου του «Σουλεϊμάν», στο οποίο ο Σουλτάνος σκοτώνει τον ίδιο του το γιο. Ο Χαλίτ Εργκεντς βρέθηκε αντιμέτωπος με οργισμένους τηλεθεατές και 2.000.000 οργισμένες αναρτήσεις στα social media.

Μια σκηνή που χρειάστηκε τρεις μέρες για να ολοκληρωθεί, προκάλεσε τις πιο έντονες αντιδράσεις στη μέχρι τώρα πορεία του «Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή» στην τηλεόραση. Ο Χαλίτ Εργκέντς, ο οποίος υποδύεται τον Σουλεϊμάν για τέταρτη σεζόν, βρέθηκε αντιμέτωπος με οργισμένους τηλεθεατές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την απόφαση του Σουλτάνου να εκτελέσει το ίδιο του το παιδί στο επεισόδιο που είδαν πάνω από 15.000.000 άτομα.

Οι αναρτήσεις στο twitter και στο facebook ξεπέρασαν τα 2.000.000, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που επισκέφτηκαν τον τάφο του πρίγκιπα στην Μπούρσα. Ο Χαλίτ Εργέντς αντιμετώπισε με ψυχραμία τις αντιδράσεις, λέγοντας πως πρόκειται για ιστορικά γεγονότα, τα οποία δεν θα μπορούσαν να παραποιηθούν και ότι προσπάθησαν να αποδώσουν με αληθοφανή τρόπο ένα μοιραίο περιστατικό.

Στην πραγματικότητα, οι σκηνές αυτές αποδείχτηκαν πολύ δύσκολες τόσο για τον Εργκέντς όσο και για τον Μεχμέτ Γκιονσούρ, ο οποίος είχε το ρόλο του Μουσταφά από την ηλικία των 17 μέχρι τα 38.

Ο Χαλίτ Εργέντς δυσκολεύτηκε να κρύψε τη συγκίνηση και τα δάκρυά του στο γύρισμα και χρειάστηκε να επαναλάβουν αρκετές φορές τη σκηνή στην ο Σουλεϊμάν κρατά στην αγκαλιά του το άψυχο σώμα του γιού του.

Ο Μεχμέτ Γκιονσούρ αποκάλυψε πως τα γυρίσματα μέσα και έξω από την τέντα κράτησαν τρεις μέρες κάτω από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και με τη συνδρομή εκατοντάδων κομπάρσων.

Η σκηνή με τους εκτελεστές είχε ειδική χορογραφία από δάσκαλο των πολεμικών τεχνών, στην οποία έκαναν προπόνηση για δύο εβδομάδες πριν από το τελικό γύρισμα. Στο τέλος πάντως, κατέληξε με αρκετούς μώλωπες και τραυματισμένα πλευρά.

Μιλώντας για το θέμα της εκτέλεσης, είπε ότι «τα συναισθήματα μου ήταν ανάμικτα. Αντιμετωπίσαμε το θέμα με σεβασμό, γιατί είναι ακραίο για έναν πατέρα να σκοτώνει το γιο. Αλλά μιλάμε για ένα σύστημα μοναρχίας, για το θρόνο της οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπου όταν ο βασιλιάς πεθαίνει, οι γιοι μάχονται για την εξουσία».

Ο θάνατος του Μουσταφά έχει και... παράπλευρες απώλειες, μια που η σύζυγός του, Μιχρουνίσα, αυτοκτονεί στο παλάτι όταν χάνει κάθε ελπίδα να ξαναδεί το γιο της, Μεχμέτ. Η Μαχιντεβράν έχει πολλούς θαυμαστές, με τη Νουρ Φετάχογλου να δηλώνει ότι δεν την πειράζει καθόλου που στα τελευταία επεισόδια τη δείχνουν τόσο γερασμένη.