Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

3/02/2014 11:00:00 π.μ.
Αγαπητέ κ. Νικητέα,

Μάλλον έχετε μείνει ποοολύ πίσω στις πληροφορίες σας κι έτσι αδικείτε και το πρόσωπό μου και το Καρφί. Πράγματι, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ πρότεινε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής Μένουμε Ελλάδα,  μεταξύ αυτών και σε μένα, να εργαστούμε στη Δημόσια Τηλεόραση με συμβάσεις έργου για την παραγωγή ενός αριθμού εκπομπών (από 60 έως 80 τον αριθμό) με συνολική αμοιβή τις 9.900ευρώ για τη θέση του παρουσιαστή.

Ευχαρίστησα τη διοίκηση για την πρόταση αλλά δεν την αποδέχθηκα! Εξήγησα στους συνομιλητές μου ότι ότι είχα ήδη καταθέσει τα χαρτιά  μου για το διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ που είναι σε εξέλιξη για πρόσληψη δημοσιογράφων  με σύμβαση αορίστου χρόνου και έτσι προτίμησα να περιμένω τα επίσημα αποτελέσματα όταν ανακοινωθούν.

Έκτοτε (12 Φεβρουαρίου) ουδεμία άλλη επαφή ή επικοινωνία είχα με οπιονδήποτε στη ΝΕΡΙΤ και ούτε γνωρίζω να σας πω αν προετοιμάζεται ή όχι η εκπομπή Μένουμε Ελλάδα με 7 ή 17 ή 117 δημοσιογράφους. Ρωτήστε τους αρμόδιους να σας πουν.

Σε σχέση με τις πολιτικές σάλτσες που αναφέρατε, ας αφήσουμε τη λογική να μιλήσει:

Πως είναι δυνατόν να ζήτησα, όπως υποστηρίζετε, ως αντάλλαγμα τα 62 επεισόδια του Μένουμε Ελλάδα για να υποστηρίξω τάχα μου, συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, όταν εγώ ο ίδιος επέλεξα να απορρίψω την πρόταση για τα 62 επεισόδια;

Στοιχειώδες αγαπητέ μου Γουάτσον!

Τέλος, σας προτρέπω να μπείτε στη σελίδα μου στο fb και να διαβάσετε προσεκτικά ένα από τα πολλά status μου (26 Φεβρουαρίου) σχετικά με τις πολιτικές μου επιλογές όσον αφορά το Δήμο Αθηναίων:

“τι δεν καταλαβαίνεις;

H μόνη συνεργασία που δέχομαι να κάνω με οποιονδήποτε διεκδικεί ή δεν διεκδικεί τη δημαρχία της Αθήνας, είναι να του στείλω την τεκμηρίωση (οικονομική και άλλη) για όλες τις εφικτές και οικονομικά ανέξοδες λύσεις που έχω προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο για τα πολλά καθημερινά προβλήματα λειτουργίας της πόλης.

Ήδη το έπραξα αυτό με τους κ. Σπηλιωτόπουλο, Καπερνάρο, Βαλλιανάτο, την κυρία Κοντούλη, τους συνεργάτες του κ. Κακλαμάνη ενώ μου τηλεφώνησε και ο δήμαρχος κ. Καμίνης.
Ο μοναδικός στόχος είναι, οι υποψήφιοι δήμαρχοι να ασχοληθούν με τις εφικτές χαμηλού κόστους ΛΥΣΕΙΣ στα πολλά μικρά κ μεγάλα προβλήματα της Αθήνας!”

Σας ευχαριστώ πολύ
Γιώργος Αμυράς

——————————————————————————————

Απάντηση Νίκου Νικητέα

Πράγματι οι πληροφορίες είναι από «ποοολύ πίσω» και συγκεκριμένα από τα μέσα Ιανουαρίου όπου πληροφορούμαι ότι πραγματοποιήθηκαν μία ή δυο συσκέψεις με την ομάδα (περίπου 15 ατόμων) της κατά τα άλλα εξαιρετικής εκπομπής, «Μένουμε Ελλάδα». Συμμετείχατε; 

Πάντως εκεί, συμμετείχαν δημοσιογράφοι που συνιστούσαν την ομάδα της εκπομπής (σε ποσοστό 80%) όταν κόπηκε. Δημοσιογράφοι όμως που δεν ήταν στη λίστα των 70 επιτυχόντων που είχε ανακοινωθεί εκείνες τις ημέρες. Άλλωστε στην τελευταία σύσκεψη μόνο δυο από τους περίπου 15 που συμμετείχαν ήταν στη λίστα των επιτυχόντων (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω τα ονόματα).

Επίσης, θυμίζω ότι μεταξύ άλλων συμμετείχε ο αρχισυντάκτης της εκπομπής που τότε δεν είχε υποβάλει τα χαρτιά του για τον διαγωνισμό, αλλά και ο κ. Δημήτρης Σοφιανόπουλος από το πρόγραμμα. Μάλιστα όταν ο τελευταίος διαπίστωσε μετά από επισήμανση κάποιου από την ομάδα ότι κανείς από τους παρόντες δεν είναι στους επιτυχόντες ή δεν συμμετείχαν καν στον διαγωνισμό, ζήτησε να διακόψουν μέχρι να βρεθεί η νομική φόρμουλα για να ενταχθεί η εκπομπή στο πρόγραμμα.

Ως προς την πρόταση που δεχθήκατε σαν ομάδα από την διοίκηση της ΝΕΡΙΤ συμπίπτουμε! Τώρα, αν πρέπει να υπάρχει αυτή η εξαίρεση και να υπογραφούν συμβάσεις έργου την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί, ας το κρίνουν οι πολίτες.

Κατά τα άλλα, στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται!

Με εκτίμηση

Πηγή: enimerosi24.gr