Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

3/12/2014 10:00:00 π.μ.
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το τηλεοπτικό φάσμα, η ΕΕΤΤ βγάζει σε δημόσια διαβούλευση τους όρους δημοπράτησης του ψηφιακού μερίσματος. Ήδη στελέχη της ΕΕΤΤ έχουν δηλώσει πως ο διαγωνισμός απόδοσης του ψηφιακού μερίσματος αναμένεται να προκηρυχθεί στο τέλος Ιουλίου. Η κατάσταση ωστόσο δεν είναι διόλου ρόδινη.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν ήδη καταθέσει υπόμνημα στο υπουργείο Μεταφορών ζητώντας να μειωθεί το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ που ορίστηκε για το ψηφιακό μέρισμα. Ως επιχείρημα τους επίσημα, υποστηρίζουν ότι υπάρχει κάμψη της αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

Ανεπίσημα δηλώνουν πως δεν μπορεί η τηλεόραση να έχει πληρώσει τόσα λίγα λεφτά για συχνότητες και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να συνεισφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ. Έχουν ζητήσει τη διενέργεια νέας οικονομοτεχνικής μελέτης. Το όλο ζήτημα σκοντάφτει στην έγγραφη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης προς την Κομισιόν αλλά και την τρόϊκα πως θα «πουλήσει» το ψηφιακό μέρισμα με έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό (δηλαδή για τους δανειστές της χώρας) τα 300 εκατομμύρια. Ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ Κ.Λουρόπουλος φέρεται στο μεταξύ, να έχει συμφωνήσει για τη διενέργεια νέας οικονομικό-τεχνικής μελέτης για το ψηφιακό μέρισμα.