Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

3/01/2014 10:45:00 π.μ.
Λίγες ημέρες μετά το «πάγωμα» των συναλλαγών με το εικονικό νόμισμα στο Τόκιο εν μέσω ανησυχιών για πιθανή κλοπή, η Tembusu Terminals παρουσίασε το πρώτο ΑΤΜ για Bitcoin στη Σιγκαπούρη.

Το μηχάνημα αυτόματης πώλησης που ονομάζεται «Tembusu» εγκαταστάθηκε σε ένα μπαρ στην ιστορική αποβάθρα Boat Quay, στο ποτάμι της Σιγκαπούρης.

Ο επικεφαλής του μηχανήματος αυτόματης πώλησης, Andras Kristof, ανέφερε ότι το ATM θα επιτρέψει στους χρήστες να ανταλλάσουν εύκολα τα δολάρια Σιγκαπούρης σε bitcoins. «Με τo μηχάνημα αυτόματης πώλησης bitcoin επίσης ανοίγουμε (το εικονικό νόμισμα) για τους μέσους ανθρώπους ώστε να αρχίσουν να χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες», σημείωσε σχετικά.
Ο Florian Cornu, ένας επιχειρηματίας στη Σιγκαπούρη, τάχθηκε υπέρ της χρήσης των bitcoins, σημειώνοντας ότι αν και δεν ξέρει τα πάντα γύρω από το εικονικό νόμισμα, θεωρεί ότι είναι ασφαλές. «Έχω bitcoins στο τηλέφωνό μου, έτσι ο καλύτερος τρόπος για να μου τα πάρουν είναι να κλέψουν το κινητό μου. Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που θα έκλεβες οτιδήποτε», σημείωσε.

Η Tembusu έχει επαφές με πωλητές που δέχονται το εικονικό νόμισμα ώστε να εγκαταστήσει κι άλλα ΑΤΜ, παρότι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα δεν αναγνωρίζει ως νόμισμα το bitcoin και ότι έχει προειδοποιήσει τα άτομα που χρησιμοποιούν εικονικά νομίσματα.

Προειδοποίηση-σύσταση προς πολίτες, επιχειρήσεις κι επενδυτές σχετικά με το ρίσκο που αναλαμβάνουν όταν χρησιμοποιούν εικονικά νομίσματα που βρίσκονται στο προσκήνιο της δημοσιότητας, όπως το Bitcoin είχε εκδώσει πρόσφατα και η Τράπεζα της Ελλάδας.

Σταμάτησαν οι συναλλαγές Bitcoin στο Mt. Gox

Το Mt. Gox, κάποτε μία από τις μεγαλύτερες "πλατφόρμες" ανταλλαγών με το εικονικό νόμισμα, σταμάτησε ξαφνικά τις συναλλαγές την Τρίτη και ο γενικός διευθυντής του Mt. Gox ανέφερε ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε «σημείο καμπής», πυροδοτώντας ανησυχίες για το μέλλον του εικονικού νομίσματος.

Οι επενδυτές του Mt. Gox αναζητούν απαντήσεις για το σταμάτημα των συναλλαγών μέσω του εικονικού νομίσματος, καθώς για δεύτερη ημέρα δεν έχουν πρόσβαση στα Bitcoins τους μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας. Το Mt. Gox  πιστεύεται ότι τώρα στεγάζει τα γραφεία του στην περιοχή Shibuya του Τόκιο, καθώς μεταφέρθηκε σε νέα άγνωστη τοποθεσία την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενο ανησυχίες ασφαλείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τοποθέτησε ένα λιτό μήνυμα στην ιστοσελίδα, λέγοντας ότι το Mt. Gox  βρίσκεται ακόμη  "στην Ιαπωνία, και εργάζεται πολύ σκληρά με την υποστήριξη των διαφορετικών συμβαλλόμενων μερών για την εξεύρεση λύσης».

Οι χρήστες των εν λόγω υπηρεσιών δεν έχουν πρόσβαση στα Bitcoins τους. Σημειώνεται ότι στα τέλη Δεκεμβρίου η αξία ενός Bitcoin ανερχόταν κοντά στα 1.000 δολάρια.