Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

2/01/2014 11:15:00 π.μ.
Από βδομάδα σε βδομάδα μεταφέρεται η άφιξη της Τρόικας στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να επιθυμεί να έχει εγκριθεί η δόση μέχρι το Μάρτιο...

Η Τρόικα, μετά και την νέα αναβολή «στέλνει μήνυμα» ότι  απέχουν πολύ στο να καταλήξουν σε μία  συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις των αξιωματούχων στο Eurogroup της Τρίτης ότι η διαπραγμάτευση έχει καθυστερήσει πολύ, αλλά οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Τρόικα δεν θα επανέλθει στις 3 Φεβρουαρίου, όπως αναμενόταν. Η άφιξη αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα, πιθανότητα μετά την 10η Φεβρουαρίου. Το κύριο πρόβλημα παραμένει το δημοσιονομικό κενό του 2014-2015 και τα προτεινόμενα μέτρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα δεν έμεινε ευχαριστημένη με τις προτάσεις της Αθήνας.

Πάντως, Αθήνα και Τρόικα έχουν ως στόχο να είναι έτοιμοι μέχρι το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου, για να συζητηθούν οι τελικές προτάσεις. Δεν υπάρχει, όμως, σαφής εικόνα σχετικά με τη δυνατότητα έγκρισης της δόσης στις 15-16 του μήνα κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν αναμένεται οποιαδήποτε έγκριση για τη δόση πριν από το Μάρτιο

newmoney.gr