Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

2/17/2014 02:30:00 μ.μ.
Για έκτη συνεχή χρονιά η ισλανδική δημόσια ραδιοτηλεόραση RUV ακολούθησε την ίδια διαδικασία στην επιλογή του τραγουδιού που θα την εκπροσωπήσει στη Δανία με μερικές αλλαγές.

Από τις 297 έγκυρες συμμετοχές, αριθμός αυξημένος κατά 25% σε σχέση με την περσινή χρονιά, οι 10 καλύτερες διαγωνίστηκαν, ανά πέντε, σε δύο ημιτελικές βραδιές στα στούντιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πάντα στην ισλανδική γλώσσα, όρος υποχρεωτικός από το 2011 στην εθνική επιλογή.
Το τηλεοπτικό κοινό επέλεξε τις δύο καλύτερες υποψηφιότητες σε κάθε ημιτελικό. Κατόπιν, επιτροπή ειδικών επέλεξε άλλες δύο της αρεσκείας της από τις υπόλοιπες έξι.
Έτσι, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, τα έξι υποψήφια τραγούδια διαγωνίστηκαν απέναντι σε επιτροπή και σε τηλεοπτικό κοινό για το εισιτήριο της 27ης ισλανδικής συμμετοχής.
Τα δύο επικρατέστερα από το συνδυασμό επιτροπής και κοινού διαγωνίστηκαν για άλλη μια φορά στον Σούπερ Τελικό, αυτή τη φορά στη γλώσσα με την οποία οι ερμηνευτές προτίθενται να χρησιμοποιήσουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Μόνο το τηλεοπτικό κοινό είχε δικαίωμα ψήφου και εξέλεξε το τετραμελές συγκρότημα Pollapönk με το ρυθμικό με ολίγη ντίσκο γηπέδου “Enga Fordóma” (χωρίς προκαταλήψεις) να το εκπροσωπήσει.

Και μπορεί το ισλανδικό κοινό, γνωστό για τις σύγχρονες αντιλήψεις του, να απέδειξε ότι είναι ακομπλεξάριστο χωρίς προκαταλήψεις, η “πολυχρωμία” του ευρωπαϊκού προσθέτει μια παραπάνω δυσκολία στη φετινή πολύχρωμη Ισλανδία, που καλείται από το βήμα του 1ου Ημιτελικού να περάσει για όγδοη φορά στον Μεγάλο Τελικό.

ΤΕΛΙΚΟΣ
Α/Α
Ερμηνευτής
Τίτλος
Αποτέλεσμα
1
F.U.N.K.
"Þangað til ég dey"
2
Ásdís María Viðarsdóttir
"Amor"
3
Sigríður Eyrún Friðriksdóttir
"Lífið kviknar á ný"
Σούπερ Τελικός
4
Gissur Páll Gissurarson
"Von"
5
Greta Mjöll Samúelsdóttir
"Eftir eitt lag"
Eliminated
6
Pollapönk
"Enga fordóma"
Σούπερ Τελικός

ΣΟΥΠΕΡ ΤΕΛΙΚΟΣ
Α/Α
Ερμηνευτής
Τίτλος
Αποτέλεσμα
1
Sigríður Eyrún Friðriksdóttir
"Up and Away"
2
2
Pollapönk
"Enga fordóma"
1
ertopeneurovision2014.blogspot.gr