Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

2/07/2014 12:30:00 μ.μ.
Μακραίνει τη λίστα των ανέργων η Coca Cola, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ. Αναλυτικά η συνομοσπονδία τονίζει ότι: "Χωρίς κανένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με μοναδικό στόχο την περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της, η COCACOLA 3E προχωρά σε οριστικό κλείσιμο του τμήματος αποθήκευσης και διανομής του εργοστασίου της στην Πάτρα.

Οδηγεί στην ανεργία και την οικονομική ανέχεια ακόμη 30 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους συνεχίζοντας στη χώρα μας το αντεργατικό της παραλήρημα.

Η ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται στον αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου της COCACOLA στην Πάτρα, οι οποίοι προχωρούν σε 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 7/2/2014 και απαιτεί από τη διοίκηση της εταιρίας να πάρει πίσω τις αντικοινωνικές και εκβιαστικές αποφάσεις της".

Από την πλευρά της η πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων εμφιαλομένων ποτών, αναφέρει:  "Για ακόμη μια φορά η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε έδειξε  το ανθρωποφάγο πρόσωπό της κλείνοντας  οριστικά το εργοστάσιο  της  Πάτρας  αφήνοντας  πίσω μόνο τα  κουφάρια των  εγκαταστάσεων όπως  έκανε  στην  Αθήνα,  στη  Ρόδο,  στο  Μεσολόγγι,  στην  Κέρκυρα  κ.α..

Με  τις  μεθοδεύσεις της  δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο  τρόπο  ότι  το  κεφάλαιο  πατρίδα  δεν  γνωρίζει  (μεταφορά έ-δρας,  μεταφορά  δραστηριοτήτων  σε  γειτονικές  χώρες)  και  το  μόνο  που  την  ενδιαφέρει  είναι  το  ακόμη  μεγαλύτερο  κέρδος.

Χαιρετίζουμε τους  αγωνιζόμενους  απολυμένους εργαζόμενους  του  εργοστασίου  Θεσσαλονίκης  που  εδώ  και  πέντε  μήνες  δίνουν τιτάνιο αγώνα για να παραμείνει το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους του εργο-στασίου της Πάτρας  που  δεν  δέχονται  τις  εκβιαστικές  απο-λύσεις  (εθελούσια έξοδο) και  αγωνίζονται  για να ακυρώσουν  στη πράξη  τα σχέδιά  της  πολυεθνικής".

ertopen.com