Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

2/28/2014 05:00:00 μ.μ.
Τα δύο αδέρφια βρέθηκαν σε πολύ κακή κατάσταση, πεταμένα στο δρόμο, δίπλα στο παλιό εγκαταλειμμένο και ακατοίκητο σπίτι τους...
 
Τα περισσότερα χρόνια οι δυο αυτοί άνθρωποι ζούσαν μέσα σε ένα σπίτι - τρώγλη, χωρίς ρεύμα, χωρίς τουαλέτα, μέσα σε ένα βουνό, κυριολεκτικά, από σκουπίδια, μαζί με τα ποντίκια και τις γάτες.

Πριν από δυο μήνες με προσωπική παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Νικήτα Θεολογίτη, δόθηκε ένα τέλος στο μαρτύριό τους, αφού το σπίτι σφραγίστηκε και τα δυο ηλικιωμένα αδέλφια μεταφέρθηκαν σε ίδρυμα στην Αθήνα.

Χθες το απόγευμα, τα δυο αδέλφια βρέθηκαν αν είναι σε κακό χάλι πετάμενα στο δρόμο δίπλα ακριβώς από το παλιό τους σπίτι, μη μπορώντας να σταθούν στα πόδια τους. Έτρεμαν από το κρύο.

Οι γείτονες όταν τους είδαν έπαθαν σοκ. Κάποιοι από αυτούς τους έδωσαν νερό, φαγητό, παπούτσια, και τους σκέπασαν με κουβέρτες.

«Τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι θα πεθάνουν αν μείνουν έξω στο δρόμο. Το σπίτι δεν κατοικείται είναι γεμάτο σκουπίδια. Πως είναι δυνατόν να τους άφησαν πάλι στο δρόμο; Υπάρχει κράτος - πρόνοια;», έλεγε εξοργισμένος ένας από τους γείτονες στο LamiaReport.

Τουςείχαν στο «Δαφνί», τους έδωσαν εξιτήριο και ήρθαν με το λεωφορείο από Αθήνα.
Τελικά κατέληξαν στον δρόμο.

Η αστυνομία κάλεσε το ΕΚΑΒ και τα δυο αδέλφια διακομίσθηκαν προσωρινά στο νοσοκομείο Λαμίας.