Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

2/20/2014 01:00:00 μ.μ.
Παρακολουθώντας τα νούμερα τηλεθέασης των τελευταίων εβδομάδων παρατηρώ την καλή πορεία των περισσότερων ελληνικών σίριαλ και μαζί την ανάγκη του κοινού για περισσότερες τέτοιες παραγωγές.

Τρανό παράδειγμα το ‘κάτω παρτάλι’ που από τα τρία πρώτα κιόλας επεισόδια φαίνεται πως έχει κερδίσει τον κόσμο σημειώνοντας τηλεθέαση που χτυπάει κόκκινο.

Εξάλλου ο σεναριογράφος της σειράς Λευτέρης Παπαπέτρου έχει αποδείξει το ταλέντο του παλιότερα στην ελληνική μυθοπλασία με τα ‘τέρατα’, ντόλτσε βίτα, είσαι το ταίρι μου και εγκλήματα.. Σειρές που ακόμα και στις επαναλήψεις τους για πολλοστή φορά βάζουν κάτω πολλά ονόματα μεγάλων παρουσιαστών. Εντούτοις παραβλέπω κάποιες αδυναμίες που υπάρχουν στο ‘παρτάλι’ συγκριτικά με τις προηγούμενες δουλειές του κ. Παπαπέτρου.
Περίφημα θα λέγαμε ότι τα πηγαίνει και το ‘Μην αρχίζεις τη μουρμούρα’ στον alpha αφού τις μέρες που προβάλλεται σημειώνει σταθερά νούμερα πιο πάνω κι από 30%.Το ‘σπίτι της Εμάς’ από την άλλη δεν ανταποκρίθηκε ιδιαίτερα στις προσδοκίες μας και κατά τη γνώμη μου δεν ευθύνεται το καστ των ηθοποιών αλλά το όχι και τόσο δυνατό σενάριο. Ίσως να χρειάζεται κάποιες τονωτικές ενέσεις αλλά και η αλλαγή ημέρας από Παρασκευή σε Τρίτη μπορεί να βοηθήσει αν σκεφτεί κανείς ότι απέναντί του είχε το the voice.

Αξιοσημείωτο άλλα και ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι έχουν υποχωρήσει αισθητά τα τούρκικα σίριαλ από την ελληνική τηλεόραση ,με πρόσφατο κιόλας το σταμάτημα της ‘εκδίκησης’ στο mega αλλά και της ‘απαγορευμένης αγάπης’ στον ant1.Η ‘προδοσία’ ωστόσο στο σταρ παραμένει αλλά ακολουθεί πολύ πιο πίσω από το ‘Μπρούσκο’.

Τα ‘κλεμμένα όνειρα’ και οι περιπέτειες του Μαλτέζου κρατούν πιστό το κοινό τους αφού η πορεία τους είναι σταθερά ανεβασμένη καθημερινά ότι κι αν έχουν απέναντί τους..

Την επιθυμία του κοινού για περισσότερα ελληνικά σίριαλ αναγνωρίζουν και οι καναλάρχες αν λάβουμε υπόψη ότι το μεγάλο κανάλι θα εντάξει στο πρόγραμμά του την ελληνική εκδοχή του modern family.Kαι ο ant1 βέβαια δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια αφού ήδη βλέπουμε στους δέκτες μας το τρέιλερ με τον Πέτρο Φιλιππίδη που επιστρέφει μετά από 20 χρόνια στο κανάλι με τη σειρά ‘Καλές δουλειές’. Επίσης ο ant1 ετοιμάζει  και τη νέα σειρά ‘τρίχες’ των Ρήγα-Αποστόλου.  Επομένως, είναι κοινός τόπος ότι ο κόσμος αγαπά την καλή αλλά και σοβαρή ελληνική τηλεόραση και χρειάζεται την ελληνική μυθοπλασία, ίσως σ’ αυτή τη χρονική περίοδο περισσότερο από ποτέ.. Μένει λοιπόν να δούμε αν οι υπεύθυνοι των καναλιών θα μας απογοητεύσουν ή θα μας εκπλήξουν ευχάριστα προσφέροντας μας σενάρια εμπνευσμένα και καλογραμμένες δουλειές αποσκοπώντας στην ποιοτική ψυχαγωγία μας.